www.car.cz
 

Německo 2005: Pro Martina Prokopa nepovedený a nedokončený závod
     28.8.2005 16:15 - tisková zpráva


Poprvé v sezoně nespatří při Německé rally posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Petr Gross cíl soutěže juniorského šampionátu. Důvodem byly přetrvávající problémy s brzdami, které českou dvojici donutily odstavit ignise v servisu po RZ10. 

 

Jihlavský tým měl v pátečním večeru napilno, po odstoupení na poslední vložce první etapy je čekala podle formátu SupeRally více než dvouhodinová možnost pracovat na poškozeném voze. Zadní náprava ignisu se ukázala být v prvních kilometrech druhého dne v pořádku, bohužel mechanikům se nepodařilo najít příčinu problémů s brzdami.

 

Zkusili jsme opět vyměnit mnoho komponentů a doufali jsme ve zlepšení stavu z prvního dne. To se ale ke zklamání celého týmu nepodařilo,“ komentuje situaci Martin Prokop.

Závada se projevovala po zahřátí brzdových komponentů postupným vadnutím systému a ten byl po několika kilometrech vložky zcela nefunkční. „Naše jízda nemělo nic společného ze závoděním. Na odstranění závady se opět pracovalo i v prvním servisu, ale už jsme nevěděli, co dál,“ přiznal Prokop.

 

Jelikož ani v devátém a desátém testu nedošlo ke zlepšení situace, Martin Prokop se rozhodl z důvodů bezpečnosti vůz v servisu odstavit. „Musíme kompletně zrepasovat brzdovou soustavu, naše problémy byly zřejmě způsobeny únavou materiálu, konkrétně brzdičů. Tyto díly jsou již připraveny v jihlavských dílnách, bohužel jsme je neměli k dispozici sebou v Německu,“ řekl jihlavský mladík.

 

Martin Prokop si však od mistrovství světa dlouho neodpočine, neboť se za tři týdny zúčastní Britské rally. Následně bude vše směřovat ke startům na dalších dvou asfaltech – na Korsice a v Katalánsku.Po havárii na Barumce a termínové kolizi Korsiky a Horácké rally v Třebíči dostane přednost juniorský šampionát. Rád bych se na zbývajících juniorských soutěžích prezentoval co nejlépe,“ naznačil Martin Prokop nejbližší budoucnost.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Deutschland Rallye - Panzerplatte od Tondy a Pavla Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose