www.car.cz
 

Huber Auriol se vrací! Opět v roli ředitele! Opět v Africe! A s vlastní rally!
     28.8.2005 18:35 - Pavel Jelínek


Poté, co legendární "Afričan" skončil v roli šéfa největšího maratónu, bylo otázkou, co má vůbec ještě v plánu, zda dokáže bez maratónských soutěží žít. ASuriol nesložil ruce do klína a v klidu připravoval vlastní podnik. Svým rozsahem jistě nebude moci kolosu jménem Dakar konkurovat, představuje však zajímavou alternativu pro ty, kdo zvažují účast v menších soutěžích typu Maroko nebo Tunis.

Hoggar Rally, jak zní název soutěže, se uskuteční ve dnech 13. - 22.10., a to...v Alžírsku! Až dosud bylo Alžírsko závodění zapovězené pro nevyjasněnou bezpečnostní situaci. teroristické útoky, výcvikové kempy teroristických hnutí i vojenské bojůvky řádily celou zemí. Alžírské státní orgány však dle Auriolových slov udělají na trase pro bezpečnost účastníků maximum možného.

Alžírsko bývalo vždy pevnou součástí Dakaru, a ato až do roku 1988, tamní úseky mezi Alžírem a tamanrassetem byly svou enormní náročností, množstvím písku, délkou i krajinou doslova vyhlášené, vždy znamenaly obrovské počáteční síto, které do dalšího průběhu závodu nepustilo účastníky, kteří na to neměli. Alžírsko bylo na tři etapy dějištěm Dakaru naposled v roce 1993.

Nyní se tedy maratónský sport na legendární tratě vrací. Po přejímkách a staru v Alžíru budou účastníci zápolit na trati pěti etap mezi Alžírem a Tamanrassetem, trasa bude obsahovat i legendární etapové dojezdy jako Ghardaia, Hassi Messaud, Bordj Omar Driss nebo Djanet.

Auriol se o zájemce nemusel obávat. Sám kontaktoval databázi svých dávných známých, účastníků Dakaru. Ti si před hlavním novoročním chodem perfektně potrénují. Mezi automobilisty je už přihlášen Jean-Louis Schlesser, ale i Philippe Gache, Kenži Šinozuka, Carlos Souza nebo Thierry de Lavergne. Zajímavostí je tréninková účast továrních Kamazů, ale i dvou sopeciálů týmu de Rooy nebo jediné ženy za volantem kamionu Elisabete Jacinto.

Celkem předpokádá Auriol pro první ročník účast pouze maximálně 50 strojů v jedné a 50 ve dvou stopách. Mediální prezentace soutěže je prý zajištěna na dostatečné úrovni. Doufejme, že se soutěž nakonec odbude bez bezpečnostních problémů.

Jiří Vintr


 
 
Fotogalerie:   Audi po Arabsku .....

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose