www.car.cz
 

Rudolf Kouřil vzpomíná na obrovskou ránu a děkuje svým zachráncům
     30.8.2005 01:03 - tisková zpráva


Zatímco Josef Koukola nadále setrvává v péči zlínských lékařů, Rudolf Kouřil je z nemocnice již týden doma. Podle svých slov se cítí v pořádku a těší se, jak tento týden provětrá svou Škodu Felicia z roku 1960.

 

Hned v úvodu našeho rozhovoru požádal Rudolf Kouřil o předání díků všem, kteří se podíleli na záchranných pracích bezprostředně po havárii, která potkala posádku Josef Koukola – Rudolf Kouřil na třetí rychlostní zkoušce letošní Barum rallye: Ze všeho nejdříve chci moc poděkovat divákům, přímo na místě. Když vezmu, že jen se štěstím jsme jim při našich kotrmelcích neublížili, tak musím před nimi smeknout, protože navzdory očekávatelnému šoku, nám pomohli a jejich pomoc byla téměř profesionální.

 

Účinná byla i pomoc posádek, které k nám přijely, tedy Vladimíra Mola s Miloslavem Hadačem a Petra Pospíšila s Ottou Slezákem. Zapomenout nesmím ani na profesionální záchranáře, kteří dorazili po zastavení erzety. Na jejich práci nikdy nezapomeneme,“ řekl Ruda a krátce se vrátil k okamžikům, které nehodě předcházely:

 

Jako spolujezdec jsem za čtvrt století absolvoval spoustu větších, či menších havárií, ale tahle se všemu co jsem zažil vymykala, protože byla absolutně nečekaná. Nejsem si vědom jediné Pepovy chybičky. Ostatně, počínaje nočním prologem, Pindulou i začátkem Slušovic, jeli jsme bez sebemenší krizovky.

 

Před startem jsme si řekli, že pojedeme bez tlaku na výsledek a pro radost. Až do toho klesání tomu tak i bylo. Pak se vše seběhlo strašně rychle. Podle mne šlo o souhru několika nešťastných událostí. Jednou z nich bylo i to, že se vše událo ve sjezdu. Vždy je lepší, když se pohybová energie auta spotřebovává kutálením, než tvrdým nárazem do pevné překážky, nás ale svah nijak nezpomalil.

 

Jak jsme již napsali, od minulého pondělí je Rudolf Kouřil doma, jak tedy strávil uplynulý týden?: Mám dovolenou i když jsem o jejím začátku měl úplně jiné představy. Několik dní jsem se dával dohromady a teď se chystám  provětrat svou stařičkou felicii. Nechám si při volné jízdě proudit vítr kolem uší, budu se kochat krajinou a poslouchat zvuky, které ke mně dolehnou. To je ta správná relaxace.

 

Samozřejmě, že budu také držet palce svému parťákovi, aby se co nejdříve uzdravil. Mám obrovskou radost z toho, že se Pepíkův stav pomalu zlepšuje, nezapomněl Rudolf Kouřil vzpomenout na Josefa Koukolu.

 

O víkendu, jako správný patriot, nebude Ruda chybět alespoň jako divák při Rallye Vyškov, kterou před lety pomáhal zakládat a stále jí považuje za své dítko, byť v současnosti je jeho jméno spojeno spíše s Agrotec Rallye Hustopeče.

 

Motocar Sport Zádveřice

 

Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice

http://www.motocarsport.com

 


 
 
Fotogalerie:   Barum rally 2005 od Jiřího Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose