www.car.cz
 

Předposlední podnik Mez MČR v motokrosu PAP OIL CUP 2005 v Šumperku
     30.8.2005 10:00 - tisková zpráva


Předvečer závodu dával tušit, že se v Šumperku máme na co těšit. Nálada závodníků korespondovala s očekávaním pěkného a bojovného závodu. A opravdu bylo nač se dívat a závody přinesly i pár překvapení.

PRVNÍ JÍZDA

Třída 125 ccm

Již od startu vedl Josef Kulhavý(LR Cosmetic Team), druhý jezdil Jan Zaremba (FATO Racing Team), který se až do poloviny závodu držel na dotek za vedoucím jezdcem.  Když však zjistil, že na předjetí nemá, s druhým místem se spokojil. Od třetího kola až do cíle jezdil na třetím místě Petr Bartoš (ORION Litomyšl - AGROFERT Team). Martin Kohút (LR Cosmetic Team) jel polovinu závodu po prázdném zadním kole a z 6. místa se propadl na celkové 9.místo.

 

Řekli po jízdě: 

Petr Bartoš (3.místo) - "S umístěním jsem spokojen, kluci jedou moc dobře a abych je mohl předjet, musím víc trénovat."

Jan Zaremba (2.místo) - "Jsem spokojen, ještě jednou takovou jízdu a mám vítězství v seriálu Pap Oil Cup 2005 doma a v Třemošnici bych nemusel jet, protože mám nabitý program."

Josef Kulhavý ( vítěz první jízdy) - " Líbí se mi to, jezdím pro radost."

 Třída VETERÁN

 Třídu Veterán vyhrál systémem start-cíl František Hrobský na Suzuki (CASIO Team) a také Zdeněk Velký na motocyklu Honda (YOKO CZ Racing Team) odjel celý závod na druhém místě. Třetí Roman Heindrich, také na Hondě ( SK POLICIE Zlín Team) měl špatný start a první čtyři jezdci mu ujeli. Ve čtvrtém kole z deseti se probojoval na třetí pozici a tak dojel do cíle, kdy na druhého měl ztrátu pouhých tří vteřin.

 

Řekli po jízdě

Fr. Hrobský (1.místo)– „Dobrý, chvíli jsem si hlídal Velkýho a jinak pohoda.“

Zdeněk Velký (2.místo) - „Jsem spokojen, díky mé fyzické kondici jezdím dobré umístění.“

Roman Haindrich – „Po třech týdnech, kdy jsem byl zraněn, celkem dobrý. Měl jsem špatný start a probíjet se startovním polem mne stálo hodně sil. Jet ještě dvě kola, dojel bych druhého Velkého, ale on jel dobře, vždyť je to mistr světa!“

 Třída OPEN

 Martin Žerava (UFO Racing Team) na Yamaze neponechal nic náhodě a od startu do cíle jel na vedoucí pozici. Do poloviny  závodu jezdil druhý Mira Kučírek(UFO Racing Team) na Hondě, ale kvůli prasklému výfuku musel zvolnit a předjel ho David Čadek (KTM CZ) na KTM. Pět kol před cílem Kučírek už opět druhý a s náskokem 150 m dojel do cíle před Čadkem. Před druhou jízdou zůstává Kuča na vedoucí pozici seriálu o dva body před Žeravou, tak se ve druhé jízdě ukáže, kdo půjde do posledního závodu na první příčce.

 Řekli po jízdě

Martin Žerava – „Jízda probíhala v klidu, neměl jsem žádný problém."

Mirek Kučírek – „Jak mi praskl výfuk  a než jsem našel optimální otáčky, klesl jsem na třetí místo. Pravidelnou jízdou jsem pak předjel přede mnou jedoucího Čadka."

Jan Čadek – „Kuča jel dobře. Jízdou za jeho motocyklem mi však hučí v hlavě neboť bez tlumiče to byl velký rámus."

 DRUHÁ JÍZDA

Třída 125 ccm

 Start se povedl stejně jako v první jízdě Josefu Kulhavému, druhý se zařadil Jan Zaremba a třetí jezdil Jan Brabec (MAX Trade MX Team) na Ktm avšak ve třetím kole jej nahradil Martin Kohút. V jedenáctém kolen se sjelo klubko jezdců na 2-4 místě v pořadí Zaremba, Kohút, Čepelák a Brabec. V dalším kole však Zaremba ztrácí a zařazuje se na šesté místo a nakonec závod končí pro poruchu motocyklu – rozpletené přední kolo.. Pořadí v cíli – Kulhavý, Kohút,Bartoš, Brabec, Bučenec. 

 

Řekli po jízdě

Kulhavý - „Jsem velmi spokojen, již se těším do Třemošnice, pojedu v pohodě."

Kohút – „S touto druhou jízdou jsem spokojen"

Bartoš – „Je mi líto smůly Honzy Zaremby, na druhou stranu musí přijet do Třemošnice a to je pro diváky dobrá zpráva. Já svá dvě třetí místa dnes beru. Jsem spokojen.“

 Třída VETERÁN

 Jízdy veteránů jsou pohodové. Ve druhé jízdě se promíchalo pořadí, kdy na prvním místě dojel Heinrich, druhý Hrobský a třetí Velký.

 Řekli po jízdě

Heinrich - " Povedl se mi start a po třech týdnech jsem se rozjel. Byl to krásný závod a ještě lepší trať."

Hrobský - " Zaspal jsem na startu a tak první odjel Heinrich. Po nakropení trati jsem měl špinavé brýle a neměl jsem ji jak očistit, tak jsem zvolnil. I druhé místo v této jízdě mi stačilo na celkové vítězství v Šumperku."

Velký - "Se závodem jsem spokojen, jsem třetí. Přede mnou jsou mladší."

Třída OPEN

Jízda se odvíjela podle pořadí po startu jen rozestupy se zvětšovaly. Vypadalo to jako jízda pravidelnosti.Od startu do cíle jeli závodníci v tomto pořadí - Žerava Martin, Kučírek Mira, David Čadek. Vedoucí pozici si přehodil Kuča se Žeravou a před posledními závody v Třemošnici tak vede Martin o jeden bod.

Řekli po jízdě
Žerava - "Dnes to bylo v pohodě, rozhodne poslední závod v Třemošnici."
Kučírek - "Pohoda, trať byla sice dost rozbitá, ale jinak to byl krásný závod. Na Žeravu, se kterým jedeme v jednom týmu, mám teď ztrátu 1 bodu, takže o titulu se rozhodne v Třemošnici, která však není mojí oblíbenou tratí."
Čadek - "Mrzí mne první jízda. Ve druhé však nasadili Žerava s Kučou velké tempo, tak jsem si raději hlídal třetí pozici."

Poslední závod letošní MX sezóny proběhne 28.9. 2005 v Třemošnici. Protože nic není rozhodnuto, tak až po tomto finále se rozhodne, kdo obdrží klíče od hlavních cen, automobilů značky Citroen a zároveň titul Mistra ČR ve třídách 125 ccm, Open a Veterán.

Forsage


 
 
Fotogalerie:   Le Mans 2005 od Josefa Vrátila podruhé

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose