www.car.cz
 

Nový Volkswagen cabriolet-coupé se jmenuje Eos
     30.8.2005 10:12 - tisková zpráva


Nový Volkswagen cabriolet-coupé se bude jmenovat Eos. Jméno se váže k řecké mytologii, v níž Eos byla bohyní úsvitu a ranních červánků. Zároveň evokuje nejkrásnější okamžiky při jízdě v otevřeném kabrioletu – první minuty letního dne za rozbřesku.

Z fonetického hlediska je Eos krátké, jasné a čisté jméno, snadno vyslovitelné po celém světě.

Použitím jména Eos značka Volkswagen pokračuje v čerpání z řecké mytologie. Pokud věříte řeckým mýtům, víte, že bohyně Eos se vynořovala se svým vozem z mořských hlubin, aby lidem za rozbřesku přinášela denní světlo. Eos je také matkou větru a hvězd Večerky a Jitřenky. Úsvit, vítr, hvězdy – to všechno nádherně ladí s jízdou ve fascinujícím kabrioletu.

Eos není přímo odvozen z některého uzavřeného modelu, od začátku byl vyvíjen samostatně jako cabriolet-coupé. Základní technické  prvky, zejména motory, jejichž výkony se pohybují v rozmezí od 85 do 184 kW a podvozkové skupiny mají hodně společného s novým Passatem.

Nový Eos poprvé představí veřejnosti Dr. Wolfgang Bernhard, člen představenstva odpovědný za značku Volkswagen, na frankfurtském autosalonu 12. září v 11.00 hodin.


Import Volkswagen Group
AC&C Public Relations


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose