www.car.cz
 

Volný pohár pojede v okolí Pardubic a Přelouče - Pardubická rallye
     26.8.2005 14:59 - tisková zpráva


26.-27.8.2005                             

4. AUTOELI Group Rallye Pardubice

 

Centrum soutěže bude stejně jako v loňském roce v areálu ploché dráhy ve Svítkově. Doprovodné vozy je možné zaparkovat do prostor kolem restaurace až k tribunám dráhy. Nepřístupné zůstává hřiště, ve kterém vloni byla servisní zóna.

 

Chtěli jsme za každou cenu zachovat šotolinový ráz alespoň jedné z rychlostních zkoušek. Pro letošní rallye jsme však museli opustit oblast chvaletické tepelné elektrárny a paradoxně se přesunuli k další tepelné elektrárně v Opatovicích nad Labem. K tomu přibyla další nová RZ nedaleko Pardubic a úzkou asfaltovou cestou mezi zelení listnatých stromů připomíná spíš cestičku v městském parku.

 

Obě jsou v prostorách označených zákazem vjezdu všech vozů a proto jsou seznamovací jízdy omezeny (viz Seznamovací jízdy). Obě RZ budou náplní první etapy v pátek, kdy druhé průjezdy budou posádky absolvovat již  po tmě. Projetí cílem poslední RZ se  vozy seřadí do UP přímo na ploché dráze. Servis bude povolen až v sobotu před startem II. etapy. Ta nebude zahájena okruhovou RZ v blízkosti letiště, která je výhodná z hlediska přístupnosti diváků  v dosahu MHD, protože se nepodařilo získat vyjádření „armády“.

 

Začíná se tedy servisem na parkovišti n.c. Hypernova a pokračuje se od centra rallye vzdálenější RZ na Přeloučsku, která doznala podstatných změn zejména skrz vynucené dopravní řešení objížděk v regionu. Druhá, centru bližší RZ zůstala zcela beze změn v první polovině a z obce Svojšice pokračuje zajímavým lesním úsekem.

 

Obě RZ se budou projíždět 3 x. Divákům z města nabízí 4. Rallye Pardubice na závěr podívanou na stadionu AMK Zlatá přilba Pardubice ve Svítkově, kde bude speciální zkouška zařazena v odpoledních hodinách (pokud nebude vytrvale pršet).  RZ dosáhnou tak  celkové délky cca 76 km.

 

Délka soutěže:

celkem         cca 310 km

 

   11 RZ     ( 4 RZ v pátek- noční etapa,   7 RZ v sobotu-denní etapa)

Časový harmonogram:

 

26.8. pátek            19:00 h        Start rallye – Pernštýnské náměstí Pardubice

                           

                            23:45 h        Cíl I. etapy

27.8. sobota          08:00 h        Start II. etapy

                            16:20 h        Cíl rallye – Pernštýnské náměstí Pardubice

 

www.volnypohar.net


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose