www.car.cz
 

Audi hraje znovu v akčním filmu: Tentokrát Kurýr 2
     31.8.2005 21:34 - tisková zpráva


· „Kurýr“ řídí luxusní limuzínu Audi A8 W12
· Ve filmu se objeví i Audi A3 Sportback
· Režisér Louis Leterrier: „Audi A8 je nejlepší vůz světa, který dokonale kombinuje sportovní charakter a luxus.“


Stejně jako vloni, také letos se automobilka Audi rozhodla spolupracovat při natáčení filmu. Za partnera si zvolila režiséra Louise Leterriera (Kurýr, Utržený ze řetězu), který natočil volné pokračování úspěšného filmu Kurýr. Známý herec Jason Statham (Snatch/Podfu(c)k, Italian Job, Cellular) v něm ztvárňuje roli ex-agenta Franka Martina, jehož specializací je přeprava choulostivých zásilek.

Zatímco v prvním díle se Frank Martin musel vypořádat s gangem asijských pašeráků, druhý díl jej zastihuje ve službách amerického senátora, který bojuje proti peruánskému drogovému kartelu. Pracovním „nářadím“ Franka Martina je luxusní a dynamická limuzína Audi A8 W12, která v akčních scénách musí často nechat vyniknout svůj vysoký výkon a špičkové jízdní vlastnosti.

Produkci filmu Kurýr 2 zajišťovala francouzská skupina EuropaCorp, kterou založil režisér, producent a především velká filmová hvězda Luc Besson. Jeho vizitkou jsou takové kultovní filmy, jako např. Nikita, Magická hlubina, Leon nebo Pátý element. Tým kolem Bessona si zakládá na dokonale realistických a mimořádně náročných akčních scénách, a proto volba Audi A8 W12 jako vozu hlavního hrdiny, který musí čelit mnoha nástrahám, je pro tento model i jeho výrobce vyznamenáním.

Scénář filmu, zejména četné automobilové honičky, nechává plně vyniknout špičkovým jízdním vlastnostem modelu Audi A8, což odpovídá našemu záměru - oslovit prostřednictvím filmu cílovou skupinu mladších zákazníků,“ vysvětluje Tim Miksche, který má na starosti tzv. „product placement“ modelů automobilky Audi.

První kontakty filmového štábu s ingolstadtskou automobilkou se datují od léta roku 2004. „Poté, co jsme si vyzkoušeli řadu jiných vozů jsem pochopil, že film, resp. jeho automobilové scény bychom bez Audi nemohli vůbec v zamýšlené kvalitě natočit. Dnes tvrdím, že Audi A8 W12 je nejlepší vůz světa, který dokonale kombinuje sportovní charakter a luxus,“ říká režisér Louis Leterrier.

Audi A8 W12 ovšem nebude jediným reprezentantem stáje Audi ve filmu Kurýr 2. Bývalá top-modelka Amber Valetta řídí ve filmu nový model A3 Sportback 3.2 quattro. Filmaři měli pro natáčení k dispozici celkem čtyři speciálně upravené modely Audi A8 a dva A3 Sportback. A do finální honičky na ostří nože se zaplete i dravé Lamborghini Murciélago Roadster.

Kurýr 2 měl ve Francii premiéru 3. srpna, v USA se promítá od 2. září, v ČR bude tento film uveden 3. listopadu. Filmu a účasti Audi na něm jsou věnovány i speciální internetové stránky, které jsou přístupné na www.audi.cz.

Audi není ve světě filmu žádným zelenáčem. Atraktivní Audi TT se objevilo ve filmu „Mission Impossible 2“, Audi S8 excelovalo ve filmu „Ronin“ a vloni se detektiv Will Spooner proháněl v futuristickém Audi RSQ v kasovním trháku „JÁ, ROBOT.“

Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,
Pekařská 6, CZ - 155 00 Praha 5

 

Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2004 automobilka Audi prodala 779 441 vozů, přičemž 70 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 77 917 vozů. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.
 
Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 2140 vloni prodaných automobilů znamená téměř patnáctiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR už desátým rokem nepřetržitě rostou, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu.

Systém quattro slaví v tomto roce 25 let své existence.
Nejvíce vozů s pohonem všech kol  prodalo v roce 2004 v ČR Audi!

Prostřednictvím programu „auto-plus“ se rádi postaráme o bezproblémový  výkup ojetého vozu. Program „auto-plus“ je garantovaný společností Import Volkswagen Group s.r.o. oficiálním dovozcem vozů Audi.

PR


 
 
Fotogalerie:   Volný Pohár v Pardubicích 2005 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose