www.car.cz
 

Závodní tahače si (po Mostu) zařádí na hradeckém Truckfestu
     31.8.2005 21:47 - tisková zpráva


HRADEC KRÁLOVÉ – Nejlepší tuzemské závodní tahače zamíří do východních Čech. O víkendu 10. a 11. září 2005 se soutěžní kamiony třídy race truck a v současnosti pozastavené super race truck představí fandům silných motorů na královéhradeckém Truckfestu.

Chybět nebudou na akci zástupci roudnické nejúspěšnější stáje Evropského poháru tahačů Buggyra. „My přijedeme celkem se čtyřmi vozy. Jedním speedovým, jedním super racem a dvěma raceovými. Buggyra Davida Vršeckého, který na akci bude osobně přítomen, je aktuální držitelkou světového rychlostního rekordu v tahačích. Ten náš pilot zajel loni v únoru v Dubaji a tehdy se mu podařilo vytáhnout ručičku tachometru na 272 kilometrů v hodině,“ řekl Martin Lansdorf z vedení stáje Buggyra.

Jak doplnil, už na jaře by měl tento rekord padnout, a to na východočeském úseku dálnice D 11, kde se Vršecký pokusí překonat hranici 300 kilometrů v hodině. Diváci na akci dále uvidí například super race truck Tatra Jamal EVO IV královéhradeckého nestora motorismu Stanislava Matějovského, se kterým zvítězil v Evropském poháru tahačů.

Akce, kterou organizátoři pojímají jako setkání řidičů, majitelů a provozovatelů nákladních automobilů, se uskuteční tradičně na královéhradeckém letišti.
Loni se královéhradeckého Truckfestu zúčastnilo přes 400 nákladních vozů evropské i americké provenience, letos organizátoři hodlají překonat magickou pětistovkovou hranici.

Zvýšit hodláme i počet příchozích návštěvníků, kterých loni na královéhradecké letiště přišlo kolem 14 tisíc. Součástí akce bude tradičně řada soutěží pro diváky i řidiče, vystoupení hudebních kapel nebo kaskadérských skupin,“ uvedl jeden z organizátorů Josef Štefka.


Kontakty na organizátory: www.truckfest.cz

Josef Štefka – tel. 777 807806
Vladimír Pohl – tel. 777 200 657

V Hradci Králové 31. srpna 2005


Pro CTM, s. r. o., připravil Bohumil Roub


 
 
Fotogalerie:   HAVÁRIE Superbike Most 31.7.2005 od D. Novosáda

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose