www.car.cz
 

Sajdkáry v sobotu ve Vranově u Brna napoví jména mistrů
     31.8.2005 21:59 - tisková zpráva


Vážení přátelé,
tuto sobotu 3. září 2005 se stane Brno a jeho bezprostřední okolí svědkem další významné motoristické události. V tento den bude známý motokrosový areál Vranovský žleb ve Vranově u Brna hostit šestý díl mistrovství České republiky v SAJDKÁRKROSU a terénních ČTYŘKOLKÁCH, jehož kvalitu posílí zajímavá a kvalitní mezinárodní účast. Pořadatelskými partnery jsou stejně jako v minulých dvou ročnících THERMOSERVIS CROSSu brněnská AGENTURA FORSAGE, AČR AMK ZBROJOVKA Brno a společnost THERMOSERVIS TRANSPORT Brno,

Obec Vranov u Brna, proslulá mimo jiné svým poutním kostelem, je vzdálená od centra Brna zhruba 15 km   a díky svému krásnému přírodnímu koloritu se stává celoročním cílem rodinných vycházek a výletů. K areálu Vranovský žleb se lze dostat od městské části Brno – Řečkovice, přes Lelekovice a poté na okraji Vranova odbočit doleva směr Šebrov. V případě příjezdu směrem od brněnských městských částí Královo Pole, Lesná, přes Soběšice a Útěchov je nutné odbočit do Šebrova vpravo. Obě uvedené odbočky k motokrosovému areálu Vranovských žleb budou označeny nápisy MOTOKROS. 

Mistrovství České republiky v sajdkárkrosu a terénních čtyřkolkách 2005
03.4. Kramolín
24.4. Stříbro
14.5. Ředhošť
18.6. Horšovský Týn
25.6. Jinín
03.9. (sobota) VRANOV U BRNA – THERMOSERVIS CROSS 2005
01.10. Březová nad Svitavou

Předčasný vrchol?
Pohled do startovních listin prozrazuje, že sobotní Vranov u Brna, coby předposlední podnik mistrovství České republiky, nabídne příznivcům sajdkárkrosu a terénních čtyřkolek předčasný vrchol jejich seriálu. K THERMOSERVIS CROSSu 2005 je zatím přihlášeno 30 jezdců čtyřkolek a téměř dvacet sajdkárkrosových posádek. Přitažlivost vranovského klání navyšuje zejména v šampionátu sajdkárů hodně dlouho nevídaná zahraniční účast v čele se třemi vicemistry světa. Na startovní čáře by se měli objevit kromě českých závodníků také jezdci z Německa, Rakouska, Polska, Nizozemí, Belgie a Slovenska.


Sajdkáry napoví jména mistrů
Situace ve třídě sajdkárů vyhlíží před sobotním Vranovem velmi dramaticky. V čele figurují mladí bratři Tomáš a Ondřej Čermákovi, kteří mají před obhájci titulu Václavem Rozehnalem a Markem Rozehnalem náskok pouhých šesti bodů.

Do boje o letošní sajdkárkrosový trůn může teoreticky zasáhnout i ostřílená posádka Jaroslav Kříž – Miroslav Kašpar, což platí také o zatím čtvrtých Rakušanech Antonu Wangerovi      a Josefu Karlovi. Ti navíc budou mít u nás nevídanou podporu v publiku, protože do Vranova u Brna přijede  i autokarový zájezd sedmdesáti rakouských diváků.

 „Čermákovi mají letos výborné starty a my je musíme v každém závodě stíhat. Ve Vranově už půjde opravdu do tuhého,“ tuší pilot sajdkáry Václav Rozehnal, který má se svým bratrem na kontě už čtyři tituly českých mistrů.

Soutěžit budou i diváci
Diváci nebudou ve Vranovském žlebu pouze v rolích pasivně přihlížejících. Během celého dne si budou moci vyzkoušet jízdu za řídítky zapůjčených čtyřkolek a v jedné z přestávek je pořadatelé pozvou k oblíbenému     a cenami dotovanému BĚHU částí závodní dráhy.

FORSAGE


 
 
Fotogalerie:   MotoGP v Brně 2005 od Josefa Vrátila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose