www.car.cz
 

Sláva Ducháček ve Vyškově stříbrný v A5
     9.9.2005 15:25 - tisková zpráva


Ve znamení stříbra se nesl sprint ve Vyškově pro Slávu Ducháčka a Petra Dufka. V sedmi z osmi rychlostních zkoušek zajeli druhý čas, druhou příčku ve třídě A5 obsadili i v cíli a druhá příčka je jejich cílem i v celkovém pořadí své třídy. Díky úspěchu na Böttcher rally se, doposud druhému Marku Kuldovi, přiblížili na rozdíl devíti bodů.

 

Do Vyškova odjížděl Sláva Ducháček s jediným cílem, zvrátit prozatím nepříliš příznivý vývoj letošní sezony. V posledních čtyřech sprintech vyšel třikrát naprázdno a smolnou řadu přerušilo jen třetí místo v Blovicích. Díky tomu zmizely v nenávratnu šance na vítězství ve třídě A1400. Nance na druhou příčku se však letošní nováček v MMČR v rallysprintech vzdát nechtěl. Na první erzetě se za vedoucím Radkem Řehákem srovnalo do tří a půl vteřiny kvarteto vyrovnaných jezdců. Sláva s Petrem byli mezi nimi. Druhá vložka již začala rozdávat karty, když Řehák ztratil, vedení převzal Kulda a o druhou příčku se pral Ducháček s Vlastimilem Hodaněm na kitové felicii.

 

Když pak odpadl i Kulda, bylo prakticky rozhodnuto. Do čela se díky síle svého kitu protlačil Hodaň a Sláva s Petrem se se svojí „úzkou“ felicií bezpečně zabydleli na druhé příčce s půlminutovým náskokem na třetího Lukáše Veselého. V tu chvíli bylo jasné, že o stříbro posádka ze Kdyně může přijít jen zásluhou velké smůly.

 

Štěstí tentokrát vydrželo až do cíle, takže zklamání z předchozích startů mohlo ustoupit a nálada se výrazně zlepšila. Jelo se nám dobře, ale charakter tratě bych přirovnal k rychlým Blovicím. V treninku to tak sice nevypadalo, ale teď jedeme většinu času na plnou šestku, ani nemám to srdce trápit motor v tak vysokých otáčkách.

 

Jsme druzí i díky tomu, že dvě posádky před námi odpadly, ale taková je rallye. My jsme si smůlu vybrali na předchozích soutěžích. Auto bylo bez problémů a spravili jsme si chuť,“ popsal své dojmy z Vyškova aktuálně třetí nejúspěšnější jezdec třídy A5, který letos potřetí bodoval i ve skupině A, kde drží průběžně dvanáctou příčku z více než třiceti jezdců, kteří doposud bodovali.

 

Milan Hauer

Motorsport-review

 

Tisková informace TODO RALLY TEAM

www.todo.cz

 

 


 
 
Fotogalerie:   Böttcher Rally Vyškov 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose