www.car.cz
 

IRL: Oslavující Tomáš Enge odstartuje v Chicagu ze čtvrté řady
     11.9.2005 13:01 - tisková zpráva


Tomáš Enge si v kvalifikaci na Peak Antifreeze Indy 300 v Chicagu vyjel osmé místo, všichni jezdci týmu Panther Racing se dostali do první desítky.

Český jezdec se do Chicaga vrátil po roce od svých nováčkovských zkoušek, z pohledu závodního víkendu však začínal prakticky od nuly. V úvodních dvou trénincích odjel 72 kol a postupně se zrychloval až do první desítky.

V kvalifikaci zajel Enge průměr 215,113 mil/h, což mu vyneslo místo ve čtvrté řadě. Liberecký rodák v den závodu zároveň oslaví 29. narozeniny a rád by v něm navázal na své nejlepší výsledky v předchozích závodech.

Tomáš Enge:Vůz byl OK, myslím, že to bylo maximum, které jsme mohli z našeho RockStar Chevy dostat. Vždy je příjemné být vpředu, ale na trati jako je Chicago se dá snadno předjíždět. Bude to těžká práce, ale těším na zítřek. Vím, že v závodu budeme lepší než v kvalifikaci. Preferoval bych jet s ještě menším přítlakem, ale kvůli předpisům bylo toto maximum. Může to být náročná trať, ale nemůžu se dočkat závodu.“

Výsledky kvalifikace naleznete v příloze.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Le Mans 2005 od Josefa Vrátila potřetí

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose