www.car.cz
 

Zmoklá neděle na Ecce Homo nejvíce vyhovovala Milanovi Svobodovi
     11.9.2005 17:29 - tisková zpráva


Nedělní závod Ecce Homo ve Šternberku, který uzavřel vrchařskou sezonu 2005, dokonale splnil očekávání meteorologů. Přes slunné dopoledne a stále velmi příjemné poledne, kdy všichni jezdci odjeli za sucha, přišel odpoledne velmi prudký déšť. A tak většina jezdců zkusila velmi rozdílné podmínky, čemuž odpovídají i diference mezi dosaženými časy.

 

Jako první odjeli svůj závod piloti, sbírající body do MČR v závodech historických vozů. Tam v tréninku nedojel Petr Vondrák, čímž velmi ulehčil pozici Editě Práškové, která tak suverénně zvítězila před Zdeňkem Konečným a Pavlem Kolářem.

 

Mezi současnými vozy se schylovalo k obrovskému souboji mezi Jaromírem Malým a neustále rychlejším Petrem Líbalem. Líbal nejdříve zaostával o vteřinu za svým zkušenějším soupeřem, ovšem prudký déšť jeho BMW vyloženě nepřál a musel se spokojit s druhou pozicí ve skupině A.

 

Mezi speciály skupiny SP opět velmi dobře zajel Lukáš Vojáček, čímž obhájil pozici ze sobotního závodu, ovšem za jeho zády došlo k velkým změnám. Na druhou pozici se propracoval včera nevýrazný Zahradníček, který odsunul na třetí příčku svého stájového kolegu Tomáše Kusého.

 

Z jezdců skupiny M si vybral velkou porci smůly vítěz sobotního závodu Jiří Sedláček, když se na jeho BMW v první jízdě zasekla převodová skříň a výsledný čas se zařazeným čtvrtým stupněm nemohl stačit na absolutní špičku. Druhá jízda již byla o mnoho lepší, ovšem výše než na sedmé místo v absolutním pořadí domácí jezdec nedosáhl. Naprosto jinak se odvíjela neděle pro Davida Komárka – ten od prvních tréninků tlačil své časy stále směrem dolů a také závěr na mokré trati jeho Mitsubishi seděl.

 

Pro Komárka znamenal tento výkon zároveň druhou pozici v absolutním pořadí za suverénním Milanem Svobodou na formuli 3. Bronzovou příčku vybojoval Martin Novotný za volantem krásného Opelu Speedster. Závěr sezony také příliš nevyšel Miroslavu Fajkusovi – celý víkend byl doslova stínem pro Milana Svobodu, zajížděl vynikající časy, ale v poslední závodní jízdě nedojel.

 

AMK Ecce Homo Šternberk tedy zakončil mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu pro rok 2005, ovšem pro zdejší trať ještě neskončily oslavy stého jubilea – již za týden se na Ecce Homo vydají starodávné automobily a motocykly, aby se pokusily o co nejlepší umístění v souteži Ecce Homo Historic.

 

Ondřej Koubek

Tisková zpráva AMK Ecce Homo Šternberk

www.eccehomo.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Vyškov 2005- havárie Vilímka od Milana Kovaříka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose