www.car.cz
 

Koerber s Buggyrou vyplenil Zolder. Vyhrál všechny čtyři závody
     19.9.2005 09:17 - tisková zpráva


Čtyři starty v bodovaných závodech, čtyři vítězství a zisk maximálního počtu 60 bodů! Přesně takto vypadá víkendová bilance Gerda Koerbera. Skvělý výsledek týmu Buggyra International Racing Systém podtrhl v nedělním pohárovém závodě čtvrtým místem David Vršecký.

Trojnásobný mistr Evropy, který přijel do Zolderu ve skutečně skvostné formě položil základ svého nedělního pohárového vítězství bezchybným startem, po kterém se ocitl na prvním místě. Pak už bylo podle jeho slov všechno jednoduché.
 
„Vůbec nevím, co se dělo po startu, David hovořil o nějaké strkanici. Jel jsem svou jízdu, někdy v šestém kole mě napadlo podívat se do zpětného zrcátka. Nikoho jsem neviděl,“ komentoval svou jízdu Koerber po dojezdu vítězného závodu, který byl předčasně ukončen v devátém kole.
 
„Jsem rád, že v tomto případě projevili pořadatelé dostatečnou míru zdravého rozumu. V jedné z nepříjemných zatáček se objevily pneumatiky z bariéry, pokus vyhnout se jim byl spojen s velkým rizikem vyjetí z trati.“ Díky zisku maximálního počtu bodů je Gerd znovu ve hře o místa na stupních vítězů, na třetího Vršeckého ztrácí 26 bodů, jeho ztráta na druhého Allgauera pak činí 46 bodů.
 
„Jenom po mně nechtějte žádná předsevzetí, zbytek sezóny si chci užít a jet co nejlépe.“

David Vršecký odstartoval z první řady, na rozdíl od Koerbera se mu ale start vůbec nepovedl a propadl se po něm na konečnou čtvrtou příčku. „Po startu jsem se zařadil za Gerda, najednou jsem ale viděl, jak se na mně doslova řítí Antonio Albacete. Všechno nasvědčovalo tomu, že mi zničí auto, proto jsem zvolil menší zlo a uhnul.“
 
Dotáhnout rozjetou dvojici Albacate-Bosiger pak bylo nad jeho síly. „Věděl jsem, že pokud dojedu čtvrtý, odvezu si ze Zolderu 41 bodů, což představuje můj letošní druhý nejlepší výsledek. Celkově druhého Egona Allgauera jsem stáhnul v Zolderu o 12 bodů, ztráta 20 bodů se dva závody před koncem nejeví jako nedosažitelná.“

Malé drama prožil třetí jezdec za volantem Buggyry Jean-Pierre Blaise. V kvalifikaci totiž odešla zadní náprava jeho speciálu a hrozilo, že do pohárového závodu vůbec nenastoupí. Mechanici týmu velmi výrazně podpořeni šéfem logistiky Petrem Markem však předvedli dokonalý koncert a domácí jezdec tak mohl nakonec odstartovat. V samotném závodě pak dojel na 13. místě.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Tatra 805 vyráží na expedici Austrálie 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose