www.car.cz
 

Enge si na klasické trati ve Watkins Glen věří
     22.9.2005 18:58 - tisková zpráva


Watkins Glen hostí třetí a letošní poslední závod IRL na klasických okruzích, Tomáš Enge se v něm pokusí vylepšit své maximum v zámořské sérii, který je zatím páté místo ze Sonomy.

Vozy IndyCar letos poprvé vyrazily vedle oválů i na klasické okruhy, po St. Petersburgu na Floridě a kalifornské Sonomě přichází na řadu Watkins Glen. Enge podal v obou závodech na okruzích velmi dobré výkony, když se mu podařilo okusit i pocit vedoucího jezdce závodu.

 

Na rozdíl od Sonomy, kterou znal ze startu v závodu sportovních vozů a testu vozu IndyCar, bude ve Watkins Glen začínat od nuly. Český jezdec je přesto pozitivně naladěn a věří, že mu bude rychlý profil tratě vyhovovat.

 

Tomáš Enge: „Ve Watkins Glen jsem zatím nikdy nejel, bohužel jsem přišel i o testovací den, protože jsem závodil v Le Mans. Okruh jsem poznal zatím jenom podle TV záběrů z jiných závodů, ostrá příprava ale proběhne až na místě. Při obhlídce trati jsou důležité nejen samotné zatáčky, ale i obrubníky a to, nakolik jde přes ně přejíždět.

 

Věřím, že by nám měla trať vyhovovat, protože je spíše rychlejší. Nastavení vozu se bude odvíjet podle získaných zkušeností z předchozích testů a závodů na klasických okruzích. Náš RockStar Chevy byl hodně konkurenceschopný v St. Petersburgu i Sonomě a proto máme důvod věřit, že to zopakujeme i tento víkend.“

 

Watkins Glen má za sebou bohatou historii, která zahrnuje i závody šampionátu formule 1. V letech 1961 až 1980 se tam jelo 20 Grand Prix, posledním vítězem byl Alan Jones, rychlostní průměr tehdy překročil 200 km/h, trať však od té doby prošla úpravami. The Glen, jak se okruhu říká, leží poblíž New Yorku a závod Indycar patří mezi hlavní události sezony.

 

Watkins Glen International

 

Délka okruhu:              3,4 míle, 11 zatáček

Loňský pole position:   první závod

Loňský vítěz:                první závod

 

Časový program (SLEČ)

 

Pátek 23. září
16:00-18:00     Volný trénink

19:50-21:00     Volný trénink

 

Sobota 24. září

16:20-17:30     Volný trénink

19:30-21:45     Kvalifikace

 

Neděle 25. září

15:30-16:00     Zahřívací trénink

21:45               Start závodu na 60 kol

 

Přímý přenos na programu Galaxie sport začíná ve 21:35.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Ze života - automobilový ohýnek.....

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose