www.car.cz
 

Premiérová AGROTEC RALLY Hustopeče –nejen rally mezi vinicemi
     27.9.2005 22:05 - Pavel Jelínek


Třetí říjnovou sobotu se v okolí jihomoravského města Hustopeče pojede 1. ročník AGROTEC RALLY Hustopeče 2005. Pořadatelé z místního autoklubu připravili 6 RZ o délce téměř 70 km. Vlastní podnik ovšem bude doprovázet také velká přehlídka techniky, kterou v ČR prodává hlavní sponzor celé akce, spojená s další doprovodnou show. Ta bude po celý víkend přístupná všem zájemcům v areálu společnosti AGROTEC (vše viditelné ze sjezdu z dálnice).

 

Start i cíl soutěže je ve městě Hustopeče. Podobně jako v Německu se pojede přímo mezi zdejšími vinicemi. Takové tratě nenabízí žádná jiná soutěž v tuzemsku. Za zdůraznění jistě stojí i fakt, že většina úseků je pro posádky zcela bezpečná. Nejsou zde hluboké příkopy ani rokle, většinou lze opustit trať a relativně bez problémů a hlavně bez následků se na ní vzápětí bezpečně vrátit. I když vyjímka potvrzuje pravidlo. Na jednom z mála úseků, kde silnice nebyla v úrovni pole, se vloni při premiéře zdejších tratí v rámci Rallyeshow Modřice málem převrátil Lumír Firla při své premiéře s vozem Seat Cordoba WRC. Speciálu po Emilu Trinerovi sice v podstatě neublížil, ale musel počkat na své vyproštění těžkou technikou.

 

Vzhledem k termínu akce se zájemci mohou těšit i na ochutnání pravého burčáku, na který je jistě pozvou místní vinaři. Mimochodem, trať soutěže opět povede přímo kolem řady vinných sklípků. I když jinak je vedena zcela mimo jednotlivé obce a žádnou z obcí neprotíná a nekomplikuje tak život v nich.

 

Fandové motorismu jistě vědí, že v uplynulých třech letech firma AGROTEC podporovala jiný velmi významný podnik – okruhový EPILOG na Masarykově okruhu. Ten se shodou okolností koná týden před rally mezi vinicemi, ale letos již bez hustopečského koncernu. A návštěvníci Epilogu si jistě vzpomenou i na velkou doprovodnou show a výstavku techniky, která zde byla po všechny tři roky k vidění. Právě taková výstava bude provázet i vlastní rally. Pro organizátory akce jistě bude podstatně jednodušší připravit výstavku techniky přímo ve vlastním areálu, než těžké stroje vozit několik desítek km do Brna, jak tomu bylo dosud.  Proto výstavka bude i podstatně rozsáhlejší. „Řekli jsme si třikrát a dost, letos jsme rozhodli pro změnu. Pokud jde o okruhy a Epilog. Nyní chceme  co nejlépe udělat rally a rádi bychom již příští rok pořádali jeden z podniků mistrovství republiky ve sprintrallye,“ podotýká Martin Rada, ředitel společnosti Iveco Hustopeče, která je součástí společnosti AGROTEC. Motoristické veřejnosti je ovšem toto jméno známé i z rally, kde již několik let usedá za volant závodního vozu.

 

Při vlastní výstavce budou po dva dny v areálu společnosti AGROTEC k vidění traktory, nákladní vozy, bagry, nakladače, závěsné stroje i řada osobních vozů několika značek z nabídky jednotlivých divizí společnosti. Kromě expozice bude pro diváky a jejich rodiny připraven bohatý doprovodný program. V něm vystoupí mimo jiné desetinásobný mistr ČR v trialu Miroslav Lisý se svoji trial show.

 

Pokud jde o vlastní rallye, trať bude vycházet z loňské podoby. Stejná ovšem zůstane pouze první RZ v okolí Velkých Němčic a Křepic. Zbývající dvě RZ doznaly poměrně zásadních změn. Pojede se na širokém i úzkém asfaltu, na šotolině i nezpevněného povrchu. Nechybí ani několik skoků. Trať má spíše rychlý charakter, ale nechybí ani několik vyloženě technických míst na úzkých vozovkách v lese a podobně. ( podrobněji trať představíme v jiné speciální tiskové zprávě)

 

Zcela prvním oficiálně přihlášeným byl David Komárek se svým áčkovým lancerem, který bude obhajovat loňské druhé místo a který letos svádí zajímavé souboje s vozy třídy WRC. Přijet by měl také Pavel Valoušek, loňský vítěz ( tehdy startoval s vozem Toyota Corolla WRC), či třeba Antonín Tlušťák, kteří oba zvažují start. Zatím ještě  nevíme, zda pojedou oba s vozy WRC nebo oba s šestnáctitovkami,“ doplňuje ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

 

Mapky budou poskytnuty všem médiím (a internetovým serverům), která o ně projeví zájem. Programy budou již brzy k dispozici zdarma na benzínových pumpách v okolí centra soutěže. Programy, či plakáty lze získat také přímo ve firmě AGROTEC Hustopeče. Soutěž odstartuje v sobotu 15. října v 9 hodin přímo z hustopečského náměstí.

 

Oficiální stránky : http://www.agrotecautoklub.cz/

 

 

 

Časový rozvrh AGROTEC RALLY Hustopeče 2005:

 

13. 10. 2005 (čtvrtek) od 12,30 hod do 18,00 hod

14. 10. 2005 (pátek) od 8,00 hod do 15,00 hod

Pro seznamovací jízdy platí ustanovení Standardních propozic rally.

Oficiální start: Hustopeče, Dukelské náměstí - 15. října 2005 9:00 hod

Uzavřené parkoviště před startem nebude organizováno.

 

 

RZ 1 Křepická                       7,80 km, start RZ  v  9:16hod

RZ 2 Uherčická                    11,37 km,                    9:39

RZ 3 Velkopavlovická          15,31 km,                   10:12

 

RZ 4 Křepická                        7,80 km,                   11:51

RZ 5 Uherčická                    11,37 km,                   12:14

RZ 6 Velkopavlovická          15,31 km,                   12:47

 

Délka celkem 68,96 km

 

Hlavní partneři akce jsou: IVECO, CAC LEASING, Castrol, Česká pojišťovna, Eurotel, Paragan, Würth, Jihomoravský kraj, televize Brněnská 1, radio Kiss Hády

 

 

Tisková informace 1. AGROTEC RALLY 2005 č. 2

 

Pavel Jelínek

Media servis

www.car.cz , www.motormix.cz, TVB1

 

V Brně 25. září 2005

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Příbram 2005, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose