www.car.cz
 

Posádky RSP předvedly v Příbrami několik karambolů
     29.9.2005 07:10 - tisková zpráva


Premiéra s Lancerem za dva body...

Netradiční slunečné počasí, možná trochu méně přihlášených posádek a tradičně náročné rychlostní zkoušky v okolí Příbrami a Hořovic. Taková byla XXVII. Fuchs Oil Rally Příbram. Team Rallye Sport Promotion se Příbrami zúčastnil se třemi posádkami a jedním hostem.

Juniorská posádka Matějovský – Dresler se v Příbrami vydala bojovat o mistrovské body tradičně s Hondou Civic 1,6 VTi, tentokrát však naposledy v barvách týmu Rallye Sport Promotion. Jejich snažení však již v úvodu soutěže zhatila nepěkně vyhlížející nehoda, která se naštěstí obešla bez zranění, ovšem jejich Honda nemohla dále v závodu pokračovat.
„ Je mi to strašně líto... chtěli jsme být rychlí. Mrzí mě to o to víc, že se to stalo vlastně v úvodu soutěže....“, byl v servisu smutný Petr Matějovský.

Další posádkou, které nebylo přáno závod dokončit byl Ludvík Otto s manželkou Renátou. Ti přivezli do Příbrami svoji Subaru Impreza WRX STi. Pro Ludvíka s Renátou to byl již třetí start s tímto vozem a zejména Ludvík se těšil, jak se projeví četné změny, které na Impreze před závodem udělal. Hlavně zcela nový podvozek sliboval mnoho pěkných zážitků pro všechny fanoušky rallye, na které jsme od rychlého Ludvíka  zvyklí.

Už první etapa naznačovala, že se snad Impreza nechala opravdu dobře nastavit a i z dosažených časů bylo znát, že i Ludvík si na nový vůz rychle zvyká. Šesté místo ve třídě v cíli sobotní etapy bylo příslibem dalších bojů o lepší umístění.

Do nedělních bojů vyrazila modrá Impreza bez respektu a časy dosažené v prvních nedělních testech byly srovnatelné se špičkou této soutěže. Rychlou jízdu nedělní etapou však ukončila nešťastná nehoda, dá – li se tak příhodě v 17té RZ vůbec říct.

Při průjezdu rychlým, ale technickým a úzkým úsekem škobrtla Impreza o krajnici a v následující zatáčce zůstala na vnější krajnici – hraně uvězněna na „břichu“, aby se pak z nulové rychlosti převrátila nejdříve na bok a potom na střechu. „Bylo to jak ve zpomaleném filmu, nic nešlo dělat.... to jsem ještě neviděl. Jeli jsme trochu agresivněji, ale tak to má být. Jedna malá hloupost... Je to škoda, protože dnes jsme dosahovali opravdu pěkných časů.“ zhodnotil celou příhodu Ludvík...

Posledním vozem RSP na trati Příbramské Rallye tak byl Lancer sedmé evoluce s Jirkou Rozsypalem, kterému dělal spolujezdce Honza Paulik. Posádka přijela do Příbrami především vyzkoušet vůz, který zde řídil Jirka poprvé. Po sobotní etapě jim patřila sedmnáctá příčka v absolutním pořadí, což bylo rozhodně lepší, než posádka očekávala.

V neděli, která byla jistě náročnější než sobota, pak Jirka s Honzou nechtěli vymýšlet zbytečné starosti a v situaci, kdy bylo mnoho času před i za nimi, se snažili kontrolovaným výkonem závod bez problémů dokončit. To se povedlo a v cíli patřilo posádce šesté místo ve třídě a čtrnácté místo v absolutní kvalifikaci.

 „V prvé řadě jsem rád, že jsme auto dovezli v pořádku do cíle a myslím, že i konečný výsledek a dosahované časy nejsou nejhorší. Těší mě to o to víc, když vím, že někteří škarohlídové si na naše dojetí snad uzavírali sázky, ale to sem teď nepatří.... Auto jelo perfektně, je to zbraň jako hrom, hodně jsem tady pochopil. Už vím jak těžké je Lancery porazit. O to víc smekám přede všemi piloty Subaru, kteří dokážou s Lancery závodit. S autem se mi jelo moc dobře, fungovalo bez chyby, výborně se na něj zvyká, můžu se na něho spolehnout.  Kluci z LOCARU s Vildou Loveckým spolu s Petrem Poulíkem připravili nejen špičkové auto, ale i skvělou atmosféru. Profesionalita v tomto týmu je cítit všude - prostě jsme si s Honzou závod užívali a za to patří klukům dík!!! Myslím, že do budoucna už nebudu hledat jinou alternativu, Lancer je auto, které mi sedí. Rozhodně se mám co učit. Skvělou práci odvedl i Honza, který s novými zkušenostmi, které nasbíral v tomto roce především v Krumlově a ve Zlíně, pro mě znamenal super pohodu v autě a špičkovou práci na trati. Musím na nás prozradit, že v sobotu i v neděli jsme cestovali mimo trať, ale podařilo se nám vrátit do závodu. Jak říkám, Příbram po všech stránkách super!“, hodnotil závod v cíli Jirka Rozsypal.

Bohužel, ani tradičnímu hostovi týmu Milanovi Blahoutovi se nepodařilo závod dokončit, když v 11té RZ neudržel svého žigulíka na trati a havaroval. Posádka naštěstí vyvázla bez zranění.


Press RSP
28.9.2005


 
 
Fotogalerie:   Rally Příbram 2005, foto Dan Rozkol, www.motor-photo.com

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose