www.car.cz
 

EPILOG 2005. Poslední závod roku v silné sestavě. 2x DTM, 11 x porsche atd
     30.9.2005 17:33 - tisková zpráva


ALFA ROMEO EPILOG 2005

 

Poslední závod roku v silné sestavě

Závěrečným automobilovým podnikem na brněnském automotodromu je již tradičně šestihodinový vytrvalostní závod Epilog, který se pojede ve dnech 7. – 8. 10. 2005. V letošním roce s novým partnerem, kterým se stala díky českému zastoupení slavná značka Alfa Romeo. Epilog nabízí všem příznivcům vytrvalostních závodů kvalitní sportovní podívanou s atmosférou slavných maratónů typu Le Mans, protože se část závodu jede ve večerních hodinách po setmění.

 

Startovní listina nyní čítá na padesát vozů všech kategorií a objemových tříd. Favority budou bezesporu dva Mercedesy CLK DTM stáje AMG M3000 Mercedes, které kralovaly loňskému ročníku. Za volantem prvního z nich se budou střídat Antonín Charouz, Adam Lacko a Michael Vorba, druhý budou pilotovat společně s Charouzen jeho američtí hosté, Tom Šedivý, Larry Conner a Thomas Knapp. Jejich největšími soupeři bude celá smečka vozů Porsche. Nechybí pravidelný účastník světového poháru vozů FIA-GT, Slovák Miro Konopka. Velké ambice má i tým Renauer Motosport, který taktéž patří mezi stálice seriálu FIA-GT a do Epilogu nasazuje dva svoje vozy Porsche. Ostřílení jezdci ze světových vytrvalostních závodů jsou i Slovák Rudolf Machánek a Maďar István Racz, kteří budou pilotovat vozy Porsche týmu Machánek Racing. Hned čtyři Porsche veze do Brna rakouský tým Koglbauer Motosport. Bez šancí na kvalitní umístění v absolutním pořadí nejsou ani vozy BMW M3 GTR. Jedničkou týmu Matador Pneusport je bezesporu domácí Robert Šenkýř. Velmi rychlé jsou i dva vozy týmu K+K Racing, za jejichž volanty se střídají Petr Kačírek, Marcel Kusín a Matěj Kotrba. Další BMW M3 GTR nasazuje tým D+M Racing s trojicí Dan Suchý, Petr Vencálek a Milan Boček. Mezi fanoušky velmi oblíbeným „monstrem“ je bezesporu Tatra Ecorra posádky Stanislav Hajdůšek, Zdeněk Hajdůšek a Bohuslav Krčmár.

 

Největšími favority dvoulitrové divize jsou určitě vozy Bohemia Racing Teamu. S Audi A4 ST budou startovat Milan Maděryč a Štefan Rosina ml., za volant Škody Octavia usedne i soutěžácká hvězda z Finska, Jani Paasonen. O stupně vítězů mezi dvoulitry bude bojovat s další Octavií i Dan Michl. Mezi nejlepší týmy slabší divize patří Internet Expres Prima Team, s Alfou Romeo 147 GTA pojede trojice Šedivý, Forman a Matějovský, se Škodou Felicií Pick-up Urban, Lukařský a Kout. Čtyři vozy Renault Clio nasadí i brněnský tým Mičánek Motosport.

 

Epilog 2005 bude premiérou pro zcela nový vůz Alfa Romeo 159. Tento krasavec z Turýna je nejnovějším modelovým přírůstkem této automobilky a sportovně laděnou limuzínu si budou moci všichni návštěvníci prohlédnout při prezentaci na tzv. náměstíčku.

 

Na všechny návštěvníky tradičního vytrvalostního závodu čeká i bohatý doprovodný program. Na své si přijdou děti, pro které bude připraven skákací hrad, trampolíny, dopravní hřiště, počítačové hry a mnoho dalších atrakcí. Po celý den bude hrát k poslechu DJ. V sobotu v odpoledních hodinách jsou na programu koncerty U2 Revival a Metallica Revival. Co všechno lze dělat s motocyklem uvidíte při Trial Show. V prostorách nad boxy bude Cinema centrum, ve kterém mohou návštěvníci zhlédnout celou řadu filmů s motoristickou tématikou.

 

Vstup na Epilog 2005 je zdarma, platí se jen parkovné a vstup do odděleného parkoviště závodních strojů – paddocku (200,- Kč), díky kterému mohou návštěvníci absolvovat ve vymezeném čase i prohlídku boxů. Od sobotního rána bude fungovat pro návštěvníky zdarma speciální autobusová linka z Mendlova náměstí až na Masarykův okruh.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   24 hodin Spa 2005 od Josefa Vrátila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose