www.car.cz
 

Jihokorejská automobilka Hyundai by mohla stavět na severu Moravy
     30.9.2005 18:50 - Pavel Jelínek


Média jsou v těchto dnech plné   horké  novíinky : Jihokorejská automobilka Hyundai si pro stavbu své nové továrny vybírá zónu v České republice, konkrétně především na  severu Moravy.

Automobilka Hyundai by zde údajně měla proinvestovat zhruba 30 miliard korun. Což je obrovská investice.  Navíc se jedná o region s vysokou nezaměstnaností, takže by se zde situace mohla výrazně zlepšit.

Automobilka by mohla zaměstnat tisíce lidí. Mimochodem, jednalo by se ještě o větší investici, než v případě TPCA u Kolína, ( za 23,5 miiliardy korun) .

Pokud jde o nabízené a zvažované lokality, jedná se pravděpodobně o Mošnov, Nošovice u Frýdku Místku a Dolní Lutyni na Karvinsku.

Podle některých    informací se již zástupci  automobilky rozhodli, podle jiných  nikoliv. Takže jasné to zatím není. V každém případě  by tak ČR mohla stát obrovským výrobcem automobilů........


 
 
Fotogalerie:   Rally Příbram 2005, Robert Jeníček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose