www.car.cz
 

Fulnecká soutěž jede na plný plyn a před množstvím diváků
     1.10.2005 20:43 - tisková zpráva


Už úvod I.Rallye Fulnek naznačil, že tato soutěž bude v letošním seriálu SHERON Českomoravského Poháru Rallye patřit k nejtěžším. Páteční večerní prolog v ulicích města se setkal s ohromnou diváckou podporou, až dnešní rychlostní zkoušky ale plně prověřují posádky i jejich techniku.

 

Již noční úvod naznačil, že ani tentokrát nebude souzen úspěch mocně povzbuzovanému Danu Landovi, jenž po potížích s poloosou ztratil několik desítek sekund. Ani Landova sobotní stíhací jízda neměla dlouhého trvání, když jej hned v úvodu zklamala převodovka jeho vozu Mitsubishi Lancer Evo 7. Temné kličkování v ulicích historického města Fulneku svědčilo nejlépe Petru Trnovcovi, ranní testy pak ale katapultovaly do popředí výsledkové listiny favority ČMPR Martina Kožmína a Jaroslava Orsáka.

 

Lídr SHERON Českomoravského Poháru Rallye Jiří Hendrich zatím jakoby vyčkával v pozadí, k potvrzení titulu naopak spěje vedoucí muž dvoulitrové třídy Jan Halala. Smůlu si v úvodu soutěže vybrali oba nejrychlejší šestnáctistovkaři, když Václav Dunovský se na RZ 2 několik minut zdržel v příkopě a Petr Matějovský pak na následujícím testu měnil kolo.

 

Ještě hůře dopadl další mladík Lukáš Veselý (dosavadní lídr třídy SA1), jenž havaroval při civilní nehodě ještě před startem soutěže a nemohl na start vůbec nastoupit. Ve vyrovnaných bojích této kategorie se zatím nejlépe daří Radku Majerovi, jeho velký soupeř Robert Čonka naopak začal soutěž poněkud nervózně.

 

Pořadatelé I.Rallye Fulnek nás zároveň požádali, aby se mohli tímto způsobem velice omluvit všem posádkám a divákům za zrušení RZ 4 z bezpečnostních důvodů. Před druhým průjezdem tímto testem (RZ 7) by ale mělo být vše v pořádku a zkouška by měla být dostatečně pořadatelsky zajištěna.

 

I.Rallye Fulnek by měla přivítat první posádky na cílové rampě po šestnácté hodině. Bližší informace o soutěži i o SHERON Českomoravském Poháru Rallye naleznete tradičně na stránkách www.cmpr.cz .

 

Neoficiální pořadí I.Rallye Fulnek po RZ 4:

 

  1. M.Kožmín – M.Talaváňa (Mitsubishi Lancer Evo 6)      13min 03,5s
  2. J.Orsák – R.Pešek (Subaru Impreza)                                      +0:03,9
  3. J.Tomaštík – R.Lasevič (Subaru Impreza STi)             +0:07,3
  4. J.Hendrich – D.Hendrich (Mitsubishi Lancer Evo 6     )           +0:11,2
  5. P.Trnovec – K.Kárník (Mitsubishi Lancer Evo 8)                   +0:23,6
  6. V.Mulač – P.Michálek (Subaru Impreza WRX)                      +0:35,1
  7. J.Halala – D.Štěpán (Ford Escort RS 2000)                           +0:53,9
  8. J.Mikulenka – J.Bejová (Mitsubishi Lancer Evo 6)                  +0:58,2

 

Karel Špaček

ČMPR Media


 
 
Fotogalerie:   Rally Příbram 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose