www.car.cz
 

Na Lausitzu jede za český tým náš nejzkušenější Tomáš Enge
     8.10.2005 09:17 - tisková zpráva


Tomáš Enge bude hájit barvy České republiky ve druhém závodu Světového poháru motoristického sportu na německém okruhu Lausitzring. První stovka českých fanoušků má vstup zdarma.

Formulová série A1 Grand Prix kde soutěží 25 národů pokračuje na evropském kontinentu, konkrétně v Německu. Tým České republiky bude tentokrát reprezentovat Tomáš Enge, který vystřídá Jana Charouze, který hájil barvy týmu v premiérovém závodu v Brands Hatch. Enge si vůz A1 mohl vyzkoušet při jednodenním testu v Silverstone, na Lausitzringu bude mít před kvalifikací tři hodinové tréninky na další seznámení s vozem.

Jeho Výsost šejk Maktoum v rámci středeční pražské prezentace českého týmu udělal hodně vstřícné gestu vůči českým fanouškům a prvních 100 z nich, kteří dorazí v neděli 9.10. k bráně číslo 21 na Lausitzringu, dostane vstupenky zdarma a navíc se dostanou i do blízkosti českého týmu.

Lausitzring je nejbližším okruhem Světového šampionátu motoristického sportu od České republiky. Z Prahy je vzdálený cca 200 km směrem na Drážďany a pak dále po dálnici A13 na Berlín, přímo na dálnici jsou značeny sjezdy na okruh.

Lausitzring je mladý okruh, který vznikl na konci devadesátých let. Skýtá kombinaci oválu a klasické tratě, která částečně využívá ovál a jinak vede jeho vnitřním prostorem, podobně jako je tomu třeba v americkém Indianapolis. Okruh hostil mimo jiné i sérii Champcars, v současné době je hlavně stálým podnikem prestižního seriálu DTM.

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Český A1GP team 2005, TK se šejkem, foto BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose