www.car.cz
 

Jubilejní pátá Rallye Show Modřice 2005 se vrací na původní trať a na okruh
     13.10.2005 10:26 - Pavel Jelínek


Rallye Show Modřice patří mezi naše nejmladší automobilové soutěže, ale již si získala příznivce mezi diváky i posádkami. Vloni se jela na zcela nových rychlostních zkouškách mezi sady a vinicemi v okolí města Hustopeče, ale zde se letos právě o tomto víkendu pojede samostatná soutěž, pořádaná jiným pořadatelem. Modřická soutěž se pak vrací do okolí jihomoravské metropole a také na Masarykův okruh, kde se konaly první tři ročníky akce.

 

Posádky i diváci při nich mimo jiné zažily sníh a led, ale také velmi hustou mlhu. Také letos lze očekávat náročné podmínky, neboť termín akce byl přesunut z listopadu zhruba o měsíc. Pojede se „až“ v sobotu 10. prosince 2005, tedy týden po termínu vyhlášeného Pražského rallyesprintu. Zejména v okolí Masarykova okruhu tedy může být opět sníh, či led. Navíc řada posádek podle prvních ohlasů posun termínu až po termínu Prahy vítá. Snad tedy bude i účast v tomto volném podniku, který chce být především příjemnou tečkou za sezónou, slušná.

 

Dnes již tradiční závěrečná akce soutěžácké sezóny na Moravě také letos odstartuje v místě bydliště závodníka a pořadatele Jana Vonky, podle kterého má i název. Představení posádek i vlastní start se uskuteční na náměstí v Modřicích. Vlastní trať soutěže se ovšem ještě upřesňuje, takže je předčasné vypisovat podrobnosti.

 

Probíhají jednání s představiteli automotodromu o možnosti využití obslužných komunikací brněnského Masarykova okruhu, jehož sezóna se pomalu blíží k závěru. Nicméně není vyloučeno, že dojde k vylepšení původních tratí a k využití některých nových pasáží. Je pravděpodobné, že na automotodromu se opět pojedou minimálně dvě erzety, každá dvakrát. Diváci zde tedy bez komplikovaného přejíždění uvidí nejméně čtyři průjezdy, navíc na některých místech lze vidět velmi dlouhý úsek trati, jako málokde.

 

Technické erzety na obslužných komunikacích doplní osvědčená zkouška v serpentinách u Ořechova. Ta se mimochodem v uplynulých letech jela v obou směrech a tedy nejdříve jako závod do vrchu směrem do Ořechova, později ovšem také z kopce, čili v protisměru bývalého dávného závodu do vrchu. Není vyloučeno, že i tato zkouška bude vylepšena – částečně pozměněna a prodloužena a dočká se tak nové atraktivní pasáže s několika pěknými zatáčkami.

 

Zatím ovšem probíhají jednání a jasný je pouze termín konání akce – sobota 10. prosince. V původním termínu totiž pořadatel Jan Vonka se svým porsche závodí o body ve FIA GT, kde mimochodem letos drží průběžné třetí místo v soutěži týmů. Po  říjnových závodech v tureckém  Istanbulu ( na 1000 km)  a čínské Zhuhai  (3hod./500km)  totiž v původním termínu  pojede  na okruhu v Dubai  a o týden později v Bahrainu. ( opět oba závody na 3hod.nebo na 500km). Proto  došlo  k posunutí termínu akce.

 

Tisková informace V. RALLYE SHOW MODŘICE 2004 č. 1

 

Pavel Jelínek

Media servis

 

www.car.cz , www.motormix.cz, TVB1

 V Brně 12. října 2005

Oficiální stránky soutěže: http://www.vonka.cz


 
 
Fotogalerie:   Jan Vonka , FIA GT Monza 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose