www.car.cz
 

Rous odstoupil od smlouvy se španělským týmem. Oficiálně
     14.10.2005 12:53 - tisková zpráva


 Nečekané rozhodnutí udělal před australskou velkou cenou na Phillip Islandu kralický motocyklový závodník Radomil Rous. Sedmadvacetiletý jezdec totiž odstoupil od smlouvy se španělským týmem Würth Honda BQR. „Důvod je velice jednoduchý. Nepohodli jsme se týmem a už po návratu z Kataru jsme řešili to, že do Austrálie vůbec nepojedeme,“ okomentoval svoji absenci u protinožců jezdec, který v letošním seriálu MS silničních motocyklů nasbíral v kubatuře do 250 ccm velmi slušných 11 bodů.

     Rozhodnutí ale zrálo v kralickém rodákovi dlouho: „Vlastně od začátku sezóny jsme na tým útočili, protože jsme ve smlouvě měli jasně dané podmínky a slíbený materiál jsem nedostal do teď. Mám pocit, že jsem dostával materiál, který Španělům zbyl z loňska.“ Ani přístup hlavního mechanika týmu na klidu Rousovi vůbec nepřidal.

Šéftechnik se nám měl věnovat oběma, ale Debonovi se věnoval výrazně víc. Chápu, že je týmovou jedničkou, ale když jsem za ním, čekal jsem nějaká řešení. A on to nechal vyšumět…,“ kroutil hlavou závodník, pro kterého je nepochopitelné to, že španělské vedení týmu vůbec nezajímaly důvody odstoupení od smlouvy. „Ten odchod řešil můj manažer a podle jeho slov to bylo velmi nepříjemné. Je ale divné, že je nezajímalo, proč už nechci dál závodit.“

     Ani po odchodu od Würth Honda BQR si usměvavý jezdec nedopřál odpočinku. V tomto týdnu totiž absolvoval první testy u českého týmu K+L Intermoto, který jezdí seriál závodů Supersport. „Měl jsem ještě jednu nabídku do mistrovství světa dvěstěpádesátek, ale po zvážení jsem ji nepřijal. Nyní jsem v jednání s českým týmem K+L Intermoto, ale ve hře jsou ještě další nabídky. Co bude dál se teprve uvidí,“ nedělá unáhlené závěry z rozpačitého závěru sezóny Radomil Rous.

 

-mm-


 
 
Fotogalerie:   KL Intermoto ve finále MS 2005 na Magny Cours, foto P. Stola

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose