www.car.cz
 

Smůla Karla Abraháma ve warm upu a po pádu zákaz startu v Austrálii
     16.10.2005 19:45 - tisková zpráva


Smůla v ranním warm upu

Po nezaviněném incidentu v ranním warm upu doktoři nepustili Karla Abrahama do dnešního závodu v Austrálii.

Incident, jenž se odehrál v dnešním ranním warm upu třídy stopětadvacítek měl za následek, že Karel Abraham nebyl dle doktorů v takové kondici, aby jej uznali a on mohl nastoupit na start Velké ceny Austrálie. Německý jezdec Hommel inicioval srážku s českým jezdcem v jedné z pomalejších zatáček a to tak nešťastně, že Kája sice první náraz ze zadu ustál, ale po té co zůstal soupeř doslova viset na motocyklu následně havaroval.

Pád měl navíc i disciplinární dohru. Ta se ovšem netýkala prvně dvou zmiňovaných jezdců, ale jezdce třetího. K celé nešťastné srážce se připletl ještě i Francouz Di Meglio, který taktéž havaroval. Po té co Němec Hommel motocykl zvedl a pokračoval směrem do boxů a Kája s Francouzem odcházeli z trati, udeřil nervózní Di Meglio  zcela bezdůvodně rukou Kájovi do helmy. Zřejmě v domnění, že český jezdec celou situaci způsobil. Vedení závodu bedlivě celý incident sledovalo a na základě reportu traťových komisařů mu pak uštědřilo pokutu ve výši 3000 dolarů.

Karel Abraham:
„Do ranního warm upu jsem šel s tím, že zajedeme nový píst, aby motorka byla pro závod na který jsem se těšil co nejlepší. Bohužel v druhém kole mne ve vracečce srazil Sascha Hommel. Celé se to událo tak, že mi při výjezdu vynechal motocykl a poklesly otáčky a v tom se on zezadu přiřítil a napálil to do mě.

Odešel jsem sice po svých, ale hlava mne bolela a musel jsem stejně absolvovat následné nutné vyšetření, při kterém doktoři usoudili na základě zjištěných příznaků, že mne na start nepustí. Mohlo by to být nebezpečné jak pro mne, tak i pro soupeře. Je to škoda, až do tohoto okamžiku to byl dobře rozjetý víkend a mohl to být i povedený závod.“

Pořadí v cíli:

1  Thomas LUTHI              HONDA            
2  Tomoyoshi KOYAMA   HONDA                         
3  Marco SIMONCELLI     APRILIA           
4  Mattia PASINI                APRILIA           
5  Mika KALLIO                 KTM                
….
Karel ABRAHAM       APRILIA                   do závodu ze zdravotních důvodu nebyl vpuštěn      


 
 
Fotogalerie:   Šternberská bahenní koupel od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose