www.car.cz
 

Oficiální NOVINKA: Roman Kresta potvrzuje Subaru Impreza WRC
     tisková zpráva


Roman Kresta zahájil sezónu 2004 na legendární soutěži Rallye Monte Carlo. Po čtvrté rychlostní zkoušce mu patřilo skvělé šesté místo s náskokem 12 vteřin před úřadujícím světovým šampiónem Petterem Solbergem se Subaru Impreza WRC S9. A právě v „modré raketě“ Subaru Impreza WRC S9 se Roman Kresta představí na klatovské Mogul Šumava Rallye. O kvalitě tohoto skvostu z dílen Prodrive hovoří nejlépe fakt, že je to vůz, se kterým získal v sezóně 2003 Petter Solberg světový titul v hodnocení jezdců. Tovární tým Subaru startoval s modelem „S9“ na letošní Rallye Monte Carlo i Švédské rally.

Roman Kresta zahájil sezónu 2004 s ex-továrním vozem Hyundai Accent WRC, který pronajímala plzeňská stáj Pro Racing Int. Po první soutěži nebyla po vzájemné dohodě prodloužena spolupráce na další podniky letošní sezóny.

V sezóně 2004 absolvuje Roman Kresta kompletní seriál Mezinárodního Mistrovství ČR v rally v týmu Styllex Tuning Prosport Tomáše Hrdinky. V jednání je i start na vybraných jednodenních domácích soutěžích seriálu sprintrally. V zahraničí by se měl Roman Kresta představit na několika soutěžích Mistrovství světa v rally a určitě se bude snažit o stejně skvělé časy jako na úvodní soutěži Rallye Monte Carlo. Prvním zahraničním startem bude Rally Acropolis, kde se však Roman Kresta představí s vozem Ford Focus WRC 02 z dílen JM Engineering. Start s Fordem Focus WRC je nutností vzhledem k faktu, že start Rally Acropolis je týden po Rally Český Krumlov a Impreza WRC bude po jihočeské soutěži na repasi.

Modrá Impreza WRC S9 je již v České republice a je připravena na testování před Mogul Šumava Rallye. Jak se těší Roman a subaru .....Kresta na start s tímto skvostem? „Subaru Impreza WRC S9 je určitě nejrychlejší vůz, který jsem měl kdy k dispozici. Je to úžasný stroj a již se těším na první testovací kilometry.“

Tým Styllex Tuning Prosport bude mít při Mogul Šumava Rallye k dispozici 6 specialistů z Prodrive.
V nejbližších dnech přineseme první dojmy z jízdy Romana Kresty se Subaru Impreza WRC S9 a samozřejmě i fotografie atraktivního vozu.

Roman Kresta Communications
Martin Bobek, www.RomanKresta.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose