www.car.cz
 

Tomáš Enge získal dosud nejlepší pozici českého týmu v A1GP. DRUHÁ řada
     22.10.2005 20:01 - tisková zpráva


Český tým odstartuje díky Tomáši Engemu do zítřejšího sprintu v Estorilu ze čtvrtého místa na startu. Enge se po posledním závodu IRL rychle adaptoval na vůz A1GP a podal skvělý výkon.

Sobota začala pro český tým velmi příjemně hned v posledním volném tréninku. Ten se jel za podobných podmínek jako včerejší první trénink, začalo se na mokru a trať postupně osychala. Enge si nádherně načasoval poslední kolo, plně využil nejlepších podmínek a poprvé v krátké historii A1GP vyhrál český tým trénink.

To bylo před kvalifikací velkým povzbuzením, Enge i tým ale zůstávali realisty. Organizátoři museli kvůli proměnlivému počasí omezit počet sad suchých pneumatik pro kvalifikaci, každý tým měl k dispozici dvě sady nových a jednu jetou sadu suchých pneumatik. To přineslo trochu taktizování, protože týmy zvolily odlišné načasování nasazení nových sad.

Český tým se rozhodnul je využít ve druhé a třetí kvalifikaci, kde z nich Enge dostal maximum. Jeho nejlepší časy byly zajety právě v těchto dvou částech.Český jezdec byl třetí v první kvalifikaci, čtvrtý ve druhý druhé, třetí ve třetí a devátý ve čtvrté. Součet dvou nejlepších kol ho dostal na celkové čtvrté místo.

To je zatím nejlepší kvalifikační výsledek českého týmu a všichni jeho členové mají radost ze zlepšení dosaženého od posledního závodu. Český tým byl ve skupině týmů, která byla přijata do šampionátu později, a přišel tak o většinu předsezónního testování. Postupně však snižuje odstup na čelo.

Tomáš Enge:Se čtvrtým místem na startu jsem spokojený, protože od posledního závodu jsme dosáhli značného zlepšení. První místo v posledním volném tréninku bylo příjemné, ale věděl jsem, že jsem mé kolo načasoval perfektně k daným podmínkám a to mi trochu pomohlo.

Má dvě kola na nových gumách v kvalifikaci byla OK, ačkoliv ve třetí kvalifikaci jsem byl trochu zpomalený jiným vozem, ale nakonec to v konečném pořadí nehrálo roli. První zatáčka bude kritická, protože je ještě ostřejší než na Lausitzringu a bude tam určitě hodně těsno. Doufám, že ji projedu bez úhony a pak bychom měli mít dobrý závod.

Výsledky z kvalifikací naleznete v příloze.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   A1 GP na Lausitzringu 2005 a Enge, archiv BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose