www.car.cz
 

FIA GT letos bez Perglova českého teamu Menx
     Pavel Jelínek


Po loňském vydařeném ročníku FIA GT, kde skončil jezdec teamu Menx Robert Pergl mezi nejlepšími deseti piloty třídy N-GT, zbude po ryze českém teamu prázdné místo na startovním roštu. Letos FIA GT nepojedou, kvůli časové náročnosti. Zvažují ještě start ve 24 hodinovém závodě ve SPA, ale druhý jezdec není doposud znám. Vloni se ve Spa podařilo krásné třetí místo N-GT, takže je co obhajovat. Letos by jsme se vydali na start se stejným vozem – Ferrari 360 Modena N-GT.

V letošním roce pojede Robert Pergl Ferrari Euro Challenge, jejíž jednu část jsme mohli sledovat v loňském červnu na autodromu v Mostě. Ve Ferrari Challenge  není Robert  žádný začátečník. V roce 2002 totiž vyhrál německé mistrovství Ferrari Challenge a týmovou výhru si zajistil HP-Exclusiv team, český team a prodejce vozů Ferrari ve východní Evropě. Mezi pravidelně startujícími se objevuje i český jezdec Jindřich Hudeček. Tento pohár se jezdil vloni s F 360 Modena.

Zeptali jsme se také Roberta, jak je spokojen s minulou sezónou?
Na to, že jsme teprve začínali, byla sezóna senzační, obzvláště když jsme vloni tolik netestovali Desáté místo je až k neuvěření, vždyť nebýt drobné jezdecké chyby na Monze mohl jsem porazit i E. Collarda.

Možná se team Menx vrátí do závodů FIA GT napřesrok. Uvidíme jestli se také splní sen, totiž účast v LeMans. Nebo se také setkáme s teamem Menx při závodech LeMans Endurance Series. To ukáže až tato sezóna.

Pro úplnost jěstě výsledková listina N-GT 2003 foto  BPA


1 Stephane Ortelli
2 Marc Lieb
3 Fabrizio de Simone
4 Andrea Bertolini
5 Jamie Davies
10 Robert Pergl

Vláďa Rožánek
Pro Team Menx



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose