www.car.cz
 

Korsika 2005: Roman Kresta druhý den postoupil na šesté místo
     23.10.2005 07:50 - tisková zpráva


Česká posádka továrního týmu BP-Ford Roman Kresta a Jan Tománek si druhý den Korsické rallye polepšili o jednu příčku, když jsou klasifikování na šestém místě.

I druhá etapa soutěže na posádky nastražili dvě smyčky po dvou erzetách o celkové délce 124,88 km. Mezi zmíněnými smyčkami byla obědová přestávka v servisní zóně umístění v hlavním městě Korsiky Ajacciu. Středomořský ostrůvek byl opět zalit sluncem, nestabilní počasí se nakonec projevilo až v závěru dne, kdy se v průběhu supererzety spustil lehký déšť. Nicméně už bylo pozdě na to, aby jezdci měnili zvolené pneumatiky a obě posádky týmu BP-Ford odjely celý den na středně tvrdých suchých pneumatikách Michelin.

 

Kresta v průběhu dne získával větší a větší jistotu za volantem Focusu RS. Devětadvacetiletý Čech byl po první dnu sedmý, v prvních dvou zkouškách ale zajel šestý a pátý čas, což ho vyneslo na šesté místo. Tuto pozici si odpoledne dále upevnil a momentálně má náskok 45,8s na Alexe Bengueho.

 

„Dnes to bylo lepší než včera,“ řekl Kresta. „Cítil jsem se jistější, dobře jsem zvolil pneumatiky a vůz se choval perfektně. Při tréninku se mi dnešní erzety nelíbily, ale v závodní rychlosti mě to bavilo. Je tam hodně zatáček a dvakrát nebo třikrát jsem vyváznul jen o vlásek. Trať byla odpoledne rychlejší, ale zároveň obtížnější, protože během prvního průjezdu se na trať vytahaly nečistoty. Doufám, že zítra bude vše ok, ale pokud neudělám chyby nebo nebudu mít nějaký problém, pak si myslím, že bych měl Alexe udržet za mnou.“

 

Kresta měl ve dvou odpoledních zkouškách čtyři defekty a závěrečnou zkoušku musel jet s oběma zadními pneumatikami nafouknutými pomoci ATS mousse systému Michelinu. Odstartoval jsem s nulovým tlakem v zadních pneumatikách, ale bez větších problémů jsem mohl jet slušným tempem. Nebylo to snadné, ale uznání patří Michelinu, že jeho systém zafungoval tak dobře, dodal Kresta.

 

Ředitel týmu Malcolm Wilson je po dvou dnech spokojen s oběma jezdci. Toni odvedl extrémně dobrou práci a posunul se na druhé místo. Zítra ho musíme udržet. Také Roman odvádí velmi dobrou práci a je excelentní, že máme oba vozy v první šestce,“ uvedl Wilson.

 

Pořadí po druhé etapě

1.  S Loeb/D Elena                              F                     Citroen Xsara              2hr 38min 10.7sec

2.  T Gardemeister/J Honkanen      FIN                 Ford Focus RS           2hr 39min 41.2sec

3.  P Solberg/P Mills                           N                     Subaru Impreza           2hr 40min 05.8sec

4.  F Duval/S Smeets                           B                     Citroen Xsara              2hr 40min 30.4sec

5.  S Sarrazin/D Giraudet                     F                     Subaru Impreza           2hr 40min 38.4sec

6.  R Kresta/J Tománek                   CZ                   Ford Focus RS           2hr 42min 06.8sec

7.  A Bengue/C Escudero                    F                     Skoda Fabia                2hr 42min 52.6sec

8.  X Pons/C Del Barrio                      E                     Citroen Xsara              2hr 42min 55.3sec

9.  G Galli/G D'Amore             I                      Mitsubishi Lancer         2hr 43min 37.5sec

10 N Bernardi/J-M Fortin                   F                     Peugeot 307                2hr 44min 04.5sec

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Finále Trucktrialu 2005 v Chříči, archiv pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose