www.car.cz
 

Rallyecrossovými mistry jsou Kalný , Častoral a Zeman.
     23.10.2005 13:49 - Pavel Jelínek


Na severu Čech se o minulém  víkendu uskutečnil jeden z nejlépe obsazených domácích závodů v sezoně. Vedle českých jezdců se v něm představili i Rakušané, Maďaři a Poláci. Celkem tak na start nastoupilo osm desítek jezdců.

Z prvenství se v Sosnové radovali Jakub Mrvka v divizi I, Častoral v divizi II a Zdeněk Čermák v divizi 1A. Závod  rozhodl o posledním  volném titulu a to pro Jaroslava Kalného s vozem Peugeot.

Ve finálových bojích v Sosnové na Českolipsku v divizi 1A vybojoval druhé místo, což mu stačilo k celkovému triumfu v nejslabší kategorii. Titul v královské divizi I si již dříve zajistil Marek Zeman, jezdící s krásnou a  výboérně fungující fábií.  Roman Častoral pak již dříve získal titul v divizi II.

Za zmínku jistě stojí nový  připravovaný seriál rallyecrossových závodů, plánovaný na  příští rok. Bude se jednat o jakýsi Fábia cup a podle  neoficiálních  informací by se na startu mohl objevit  třeba seveřané  Haugland , či  Jani Paasonen.

 

Výsledky:

Divize I: 1. Mrvka, 2. Zeman (oba Škoda), 3. Revesz (Maď./Toyota).

Konečné pořadí MMČR: 1. Zeman 97 bodů, 2. Mrvka 82, 3. Höller (Rak./Lancia) 61.

Divize II: 1. Častoral (Opel), 2. Kotek (Renault), 3. Novotný ml. (Citroën).

Konečné pořadí MMČR: 1. Častoral 120, 2. Novotný ml. 94, 3. Kotek 91.

Divize 1A: 1. Čermák (Škoda), 2. Kalný (Peugeot), 3. Groblewski (Pol./VW).

Konečné pořadí MMČR: 1. Kalný 106, 2. Petrakovits (Rak./VW) 87, 3. Bílek (Škoda) 82.


 
 
Fotogalerie:   Horácká Rallye 2005 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose