www.car.cz
 

Kresta na Korsice bojoval až do cíle. Vylepšil své maximum a skončil PÁTÝ !!!
     23.10.2005 14:07 - tisková zpráva


Sébastien Loeb se zřejmě rozhodl, že na Korsice nesmí vyhrát rychlostní zkoušku nikdo jiný, než on. Na svém kontě tak má v řadě jedenáct vítězných testů. Překvapivého druhého času dosáhl Nicolas Bernardi, pro kterého je to příslibem před Katalánskou rally.

Toni Gardemeister si již v podstatě jen hlídá druhou pozici, ale přesto dosahuje vynikajících časů v testech. Třetí je stále Petter Solberg s vozem Subaru Impreza WRC.

Velký boj se ovšem dá očekávat o pátou pozici, jelikož Alex Bengué na Romana Krestu znovu stáhl dalších pět vteřin. V posledních dvanáctém testu tak bude muset Kresta zatáhnout, aby se před něj dvojka Škodovky nedostala.

Na sedmé pozici se drží Xavier Pons s Citroënem Xsarou WRC a na posledním bodovaném místě je Gigi Galli s Lancerem WRC.

V soutěži již nepokračuje Pavel Valoušek, který sice dokázal zaznamenat dílčí úspěchy, ale cíl Korsické rally nespatří. Odstoupil kvůli špatnému dobíjení na přejezdu po RZ 10. Martin Prokop je mezi juniory sedmý.

RZ 12 Pont de Calzola 2 - Roman Kresta nakonec pátý !

V průběhu celého víkendu podával Sébastien Loeb výkony hodné mistra světa a zbytku pole naděloval téměř v každém testu desítky vteřin. Francouzský pilot vyhrál všech dvanáct testů a druhého v pořadí Toniho Gardemeistera porazil o dvě minuty.

Na bronzový stupínek vystoupá Petter Solberg s vozem Subaru Impreza WRC. Japonský tým může mít o to větší radost, že druhý pilot Stéphane Sarrazin, skončil čtvrtý.

Ovšem také dvojka týmu Ford Roman Kresta se nenechal zahanbit a přesto, že jej Alex Bengué ve třetí etapě stabilně dotahoval, český pilot si svou pátou příčku, která je jeho nejlepším výsledkem v mistrovství světa, pohlídal. Kresta v cíli řekl: „Jsem velmi šťastný.“

Na sedmé pozici skončil nejlepší soukromník Xavier Pons s vozem Citroën Xsara WRC. Bodovanou osmičku uzavírá Nicolas Bernardi s vozem Peugeot 307 WRC.

Jan Kopecký se třetí Fabií WRC získal další cenné zkušenosti a dokončil asfaltovou soutěž jako dvanáctý. Francouz Nicolas Vouilloz na tom byl s další Fabií ještě lépe a skončil jedenáctý.

Mezi juniory spatřil cíl pouze Martin Prokop, který si však dojel pro dva body za sedmé místo. Pavel Valoušek pro technickou poruchu Korsickou rally nedokončil.

Zpracoval: RV FFK

http://www.fansforkresta.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Horácká Rallye 2005 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose