www.car.cz
 

Šťastný bod z Turecka pro Jakuba Smrže. Patnáctá příčka
     23.10.2005 20:52 - tisková zpráva


Šťastný bod

Průběh závodu dvěstěpadesátek sliboval pro Kubu Smrže větší bodový příděl, než jeden jediný bod, který si v Turecku připsal. 

Sedmnácté místo po prvním kole to nebyl vůbec špatný začátek na úvod 20 kolového závodu. I následný průběh pak dával naději na větší bodový příděl, když Kuba bojoval ve skupině se třemi soupeři. /Debon, Ballerini, Giansanti/ a převážnou část závodu jezdil ve skupině stále jako druhý za Hondou Španěla Debona. Byla to tak jediná větší skupinka stále navzájem bojujících jezdců v celém poli dvěstěpadesátek, které se ovšem televizní kamery nevěnovaly.

Těsný dojezd do cíle, kdy všechny čtyři jezdce dělilo půl vteřiny, však Kuba prohrál. Se štěstím však získal bod, jenž mu v posledním kole „daroval“ svým pádem Japonec, Takahashi jedoucí na 10.místě.  

Jakub Smrž:
Ráno ve warm upu jsem zkusil, jestli už funguje motorka, ale pořád byl stejný problém a nebyl už čas hledat závadu, takže jsem musel jet závod na druhé záložní motorce. Start byl tak nějak průměrný, ale hodně se mi podařilo vydělat v první zatáčce. Aby toho nebylo málo, nepodařilo se úplně nastavit nastavení karburátorů a motorka byla „líná“ ve vysokých otáčkách  a ještě k tomu mi občas nešlo řadit na vyšší rychlosti. Zhruba po polovině jsem jezdil jako 14. za Debonem a za námi jeli s mírným odstupem Ballerini s Giansantim, kteří mě sice párkrát předjeli na rovině, ale opět jsem jim to dokázal vrátit na brzdy do posledního úseku zatáček.

Párkrát jsem se dostal přes Debona, který byl ale velice dobrý na brzdy. V posledním kole ve výjezdu ze šikany na poslední rovinu se mi asi třikrát nepodařilo zařadit a Giansanti s Ballerinim mě předjeli a udělali si během roviny takový náskok, že jsem už neměl šanci vybrzdit je. Hodně mě to naštvalo, protože i přesto, že jsem jel na druhé motorce, docela to šlo v závodě dobře a na oba Italy jsem měl navrch. Nedá se však nic dělat.

Za těchto podmínek jsem rád alespoň za bod, který ale nebyl moc zasloužený. Ve Valencii už zase pojedu na té lepší motorce a doufám, že aspoň nebudu mít smůlu, protože ve štěstí už letos snad ani nevěřím. Věřím v hodně dobrý výsledek, protože Valencie mi sedí a hlavně chci dokázat, že moje letošní výsledky nejsou tak špatné kvůli tomu, že by mi to nešlo nebo jsem psychicky prohrával souboje v posledním kole.“
 
Pořadí v cíli:
1   Casey STONER         APRILIA     
2   Daniel PEDROSA      HONDA
3   Hiroshi AOYAMA      HONDA
4   Jorge LORENZO       HONDA
5   Andrea DOVIZIOSO  HONDA
….
15 Jakub SMRŽ              HONDA     ztráta na prvního v cíli / - 1.00,338 min/   


 
 
Fotogalerie:   ME silničních motocyklů Most 08.-10.07.2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose