www.car.cz
 

Další úspěšní našinci na Korsice: Martin Prokop s body v JWRC
     23.10.2005 23:33 - tisková zpráva


Korsika: dva juniorské body pro Jipocar Racing

 

Sedmou příčku juniorské klasifikace obsadili při předposledním závodě seriálu – Korsické rally – Martin Prokop se spolujezdcem Petrem Grossem. Se ziskem devíti bodů jim před posledním závodem v Katalánsku patří desátá pozice v hodnocení JWRC.

 

Ani poslední etapa francouzské soutěže se neodlišovala v počtu rychlostních zkoušek. Na zbylou desítku juniorských posádek čekaly čtyři testy na dvou úsecích. Hned po prvních kilometrech bylo jasné, že snaha udržet Estonce Aavu za českou dvojicí je nereálná a jihlavský tým se pokusí o zisk bodů za poslední bodované místo. „První ranní zkouška mi vůbec nevyšla. Byl jsem úplně mimo rytmus, chybělo nasazení,“ přiznal Prokop. 

 

V dalším průběhu se na jihlavského mladíka usmálo štěstí, když kvůli mechanické závadě odstoupil Betti a Prokop se vrátil na sedmou pozici. Jiskřička naděje na ještě lepší umístění svitla na RZ10, kde zpomalil Cecchettiniho defekt, ale Ital v závěru soutěže udržel českého pilota za svými zády.

 

Korsická rally pro mě byla obrovskou školou. Startoval jsem zde poprvé a platil jsem daň z nezkušenosti. Prostě na těchto tratích prozatím neumím jezdit. Jede se zde neskutečně rychle. V protahovácích i v těžkých zatáčkách, na širokém i v úzkém. Třeba na jedné z vložek jsme napočítali sedm set zatáček. Když v každé z nich něco ztratím, pak je konečný odstup značný.

 

Je to k zamyšlení do následujícího roku, pokusíme se díky získaným poznatkům zapracovat i na rozpisu. Třeba už ve Španělsku bude znát pokrok,“ hodnotil své vystoupení na Korsice Martin Prokop.

 

Jihlavský tým Jipocar Racing se z Ajaccia přesouvá přímo do Španělska, kde si příští týden uskuteční závěrečná soutěž juniorského šampionátu Katalánská rally.

 

Rallye de France - JWRC

1. Baldacci - Bernacchini (RSM/I - Fiat Punto)            3:56:29.6

2. Sordo - Marti (E - Citroën C2)            + 2:28.6

3. Katajamäki - Alanne (FIN - Suzuki Ignis)            + 4:08.2

4. Aava - Sikk (EE - Suzuki Ignis)    + 8:18.9

5. Rautenbach - Williamson (ZW/GB - Citroën C2)            + 8:24.7

6. Cecchettini - Daddoveri (I - Fiat Punto)            + 9:41.3

7. Prokop - Gross (CZ - Suzuki Ignis)            + 10:04.4

8. Meeke - Patterson (GB - Citroën C2)            + 17:14.7

 

JWRC (7/8)

1. Sordo (E) 43, 2. Wilks (GB) 35, 3. Meeke (GB) 30, 4. Andersson (S) 30, 5. Aava (EE) 27, 6. Katajamäki (FIN) 23, 7. Baldacci (RSM) 20, 8. Betti (I) 17, 9. Cecchettini (I) 9, 10. Prokop (CZ) 9, 11. Valoušek (CZ) 7, 12. Rautenbach (ZW) 7, 13. Scorcioni (I) 6.


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally 2005, foto Dan Rozkol, www.motor-photo.com

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose