www.car.cz
 

GTP Weekend zve diváky do paddocku. V MOSTĚ již o tomto víkendu !!!
     27.10.2005 22:07 - tisková zpráva


V Divinol Cupu pojedou také čeští jezdci

 

Na mosteckém Autodromu Duhové Energie dovolují krásné podzimní dny stále testovat a závodit. V sobotu a v neděli 29. a 30. října se zde sejdou motorističtí nadšenci tentokrát převážně z německých a rakouských sportovních klubů a uspořádají na zdejší trati tradiční GTP Weekend.

 

Jeho součástí budou závody hlavně cestovních vozů, půjde například o neformální setkání Porsche klubů. Vozy Porsche pojedou společný závod s vozy Alfa Romeo. Na programu je ale také Sportovní pohár a Trofej značky Pirelli a v sobotu odpoledne se jede dokonce pětihodinový FHR paragon Cup.

Velice zajímavé pro české fanoušky budou dva sobotní závody Divinol Tourenwagen Cupu v 10,45 a ve 12,20, které se jedou na 13 kol mosteckého okruhu. 

 

Startuje zde totiž i několik českých jezdců, kteří jsou známí z domácích mistrovských i pohárových klání. Jiří Bažata s Fabií, Jaromír Jiřík S Alfou Romeo 147, Karel Volavka, Jiří Jupa a Martin Zajíček s octaviemi a pro nadcházející mostecký víkend přislíbil účast také INTERNET EXPRES Prima Team Stanislava Matějovského.

 

V letošních dosavadních podnicích na evropských okruzích dosahoval velice slušných výsledků ve třídě dvoulitrových vozů zmíněný Martin Zajíček. Mladík z Braňan u Mostu za sebou má závody do vrchu a jednu sezónu v Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Při předchozím víkendu Divinol TW Cupu na německém Hockenheimu dojel v prvním závodě celkově jedenáctý a v kubatuře do 2000 ccm vyhrál, když za sebou opět nechal silnější stroje BMW a dokonce Porsche.

 

„Ten první závod mi vyloženě sednul. Skvěle připravené auto drželo až do konce a přiznám, že mi trochu nahrál technický problém Jirky Jupy. Ale to je v motorsportu běžné,“ líčil Martin zážitek z Německa. „Ve druhém závodě jsem se taky držel na čele dvoulitrů, ale pak začala pro změnu trápit technika mě. Začaly se mi hodně hřát gumy a navíc zlobila spojka. Předjel mě Jára Jiřík, tak jsem se držel za ním, šetřil auto a chtěl zaútočit až na konci závodu. Jenže se mi pak při předjíždění nešikovně připletl do cesty jeden z vozů o kolo zpět a ten mě vystřelil z trati, takže z toho bylo až dvacáté místo celkově. Je asi jasné, že v Mostě se budu chtít vytáhnout, vždyť pojedu doma,“ dodal Martin.

 

Zajímavostí GTP Weekendu bude také nabídka pro motoristické fanoušky. Vzhledem k finálním pracím na diváckém svahu okruhu, kde se bude za několik dní otevírat Polygon Most, bude pro diváky otevřen celý paddock. Znamená to, že budou mít možnost sledovat závody nikoli zvnějšku, ale zevnitř okruhu a navíc budou v samém centru dění, v bezprostřední blízkosti závodníků, jejich strojů a  technického zázemí týmů.

 

Program GTP Weekendu 2005 začíná v sobotu v 9,00 a končí v neděli odpoledne v 15,00 hodin.

(27.10. 2005)

 

 

 

 

 Dušan Matouš

                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Robert Šenkýř s BMW GTR v Mostě - fantastické zlato

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose