www.car.cz
 

Scania rozšířila nabídku služeb fleet managementu
     2.11.2005 09:17 - tisková zpráva


Praha, 1. listopadu 2005 - Společnost Scania nabízí od letošního října novou řadu služeb a produktů správy vozového parku - fleet managementu. Nově koncipovaný komunikační systém je založen na GPRS a umožňuje bezpečné a spolehlivé spojení za pevnou cenu v rámci celé Evropy. Zákazníci tak mají možnost snížit náklady a zvýšit zisk.

Nové palubní počítače - Scania Interactor 300, 500 a 600 mají velkou dotykovou obrazovku          a jednotnou platformu. Fungují na bázi operačního systému Windows a s kanceláří je spojuje zabezpečený internetový server. Nový Fleet management Scania se řadí mezi nejkomplexnější a uživatelsky nejpřátelštější systémy na trhu.

Další výhodou je možnost ušít fleet management zákazníkům přímo na míru. Lze jej rozvíjet dle potřeby a po propojení se stávajícími logistickými systémy a instalovaným softwarem tak získat ještě výkonnější celek.


Nástroje pro podporu obchodní činnosti
První skupinou služeb jsou nástroje pro podporu obchodní činnosti, se kterými může klient výrazně zdokonalit každodenní činnosti, jako je vyřizování příchozích objednávek, mzdová agenda nebo zpracování systému rozvážek.

Úplnou novinkou je Scania Order Support. Tuto aplikaci lze plynule včlenit do většiny moderních administrativních systémů. Přepravní úkoly se posílají přímo do vozu ze zavedeného plánovacího systému. Stav objednávky se průběžně aktualizuje a v reálném čase je automaticky odesílán na dispečink. Scania Order Support zlepšuje kontrolu, urychluje proces fakturace a umožňuje efektivně řídit zakázky.

Novinkou je i Scania Driver Log, který zjednodušuje řidičům evidenci činností a najetých hodin. Navíc poskytuje přesné údaje pro vytváření protokolů, výpočet mezd a obchodní analýzy. Zákazníci jej mohou integrovat do svých zavedených administrativních systémů, nebo k němu přistupovat z webového portálu Scania Fleet Management.

K dalším službám patří Zasílání zpráv (umožňuje posílat textové zprávy z vozů i do nich, čímž se kromě snížení nákladů také zabrání komunikačním šumům), Určování polohy vozidel, Sledování trasy nebo Služební mapa (podrobná mapa s polohami vozidel                   a servisních dílen Scania, obsahuje i funkce vyhledávání a zoomu).


Nástroje pro řízení provozních nákladů
Tato skupina představuje nástroje, které automaticky na dálku shromažďují údaje o vozidlech a řidičích. Tím výrazně snižují náklady a prostoje fleetu.

Patří sem služba Údaje o vozidle (automaticky sbírá informace o vzdálenosti, rychlosti či spotřebě, což umožní klientovi určit vozy, jejichž výkony se odchylují od norem), dále služba Protokol o jízdě, Zónový alarm nebo Alarm vozidla (dokáže odeslat výstražnou zprávu, která textově i na mapě udá polohu vozidla).

Nástroje pro řidiče
Scania nabízí i řadu aplikací pro řidiče. Ty mají zvýšit jeho produktivitu, pohodlí i bezpečnost jízdy. Základem je Pohyblivá mapa s údaji o poloze vozu a servisních dílen Scania. Dále sem patří Navigace (i s hlasovou komunikací a plánováním tras), Záběr kamery (zvláště užitečný při couvání), Telefon (mobilní, s možností přijímat a odesílat textové zprávy), Jízdní čas (s aktuálními denními i týdenními informacemi) a Televizor.


Palubní počítače Scania Interactor
Nyní jsou dostupné tři počítače Scania Interactor založené na modulární platformě. Všechny mají rychlejší procesory, vylepšený operační systém a byly důkladně prověřeny v nejnáročnějších podmínkách, jaké mohou při komunikaci s nákladními vozy nastat.

· Nový Scania Interactor 300 je ideální pro každodenní logistiku přepravy. Zahrnuje malý počítač se 6,3palcovou barevnou dotykovou obrazovkou, která je upevněná pomocí otočného držáku na palubní desce. Lze jej nainstalovat do vozů Scania řady 4, P a R s dlouhou palubní deskou a do dalších konstrukčních typů, které vyhovují standardu FMS (společný protokol pro systémy fleet managementu dojednaný mezi výrobci). Podporuje všechny služby kromě Telefonu, Záběru kamery a Televizoru. Interactor 300 má funkce předinstalované a je zajištěn proti změně nastavení.

· Scania Interactor 500 je víceúčelový nástroj vhodný pro všechny konstrukční typy nákladních vozů. Je to všestranný palubní počítač, který lze použít k účelům logistiky přepravy, pro specializované aplikace operačního systému Windows a jako plně funkční PC s přídavnou klávesnicí. Vybaven je 10,4palcovou dotykovou obrazovkou.

· Scania Interactor 600 byl navržen na míru pro novou řadu nákladních vozidel Scania. Nabízí všechny služby včetně možnosti integrace se systémem Interactor 500.

· Scania Communicator je pasivní palubní systém, který slouží monitorování vozu z dispečinku. Funguje na základě spojení vozu s dispečinkem přes internetový portál. Pomocí komunikace na bázi SMS, poskytuje monitoring veškerého dostupného technického vybavení bez potřeby aktivního zapojení řidiče.


Scania Czech Republic s.r.o.    Mmd Public Relations Czech Republic
Martina Jirásková     Radka Strachotová


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose