www.car.cz
 

Polygon na okruhu v Mostě je dokončen, v neděli zahajuje provoz
     4.11.2005 07:18 - tisková zpráva


Přítomen bude i premiér a vyzkouší smyky

 

Na diváckém svahu AUTODROMU MOST a.s. v posledních dnech a hodinách finišují poslední práce. V neděli 6. listopadu se zde bude konat slavnostní otevření Polygonu Most - Centra pro výuku bezpečné jízdy. Areál multifunkčního cvičiště vyrostl během necelých dvou let na třinácti hektarech diváckého svahu mosteckého okruhu a je ojedinělým dílem, které si klade za cíl pomoci ke zvýšení bezpečnosti na silnicích.

 

Jde o jednoznačně největší a nejmodernější výcvikové centrum nejen v republice, ale v celé střední Evropě. Jeho služby budou určeny nejen profesionálním řidičům, policistům, členům Integrovaných záchranných systémů, tedy záchranářům, či hasičům, ale pochopitelně i široké motoristické veřejnosti.

 

Na kluzných plochách jednotlivých výcvikových modulů je možné během celoročního provozu nasimulovat nejrůznější krizové situace a pod vedením zkušených instruktorů zde frekventanti kurzů získávají informace a posléze i potřebné návyky a dovednosti. Jednotlivé výcvikové moduly Polygonu Most jsou svou velikostí dimenzovány nejen pro osobní automobily a motocykly, ale také pro nákladní a speciální vozidla i autobusy.

 

Polygon byl vybudován na dosud nevyužitém a také nevyužitelném území bývalé výsypky povrchového lomu. Prvotní přípravu celého území výsypky, které nesplňovalo požadované pevnostní parametry pro stavební pozemek, zafinancoval stát prostřednictvím Fondu Národního majetku ČR na základě usnesení Vlády ČR z roku 2002 o uvolnění 15 miliard na projekty spějící k revitalizaci území poškozených těžbou.

 

Všechny další náklady na nadzemní komunikace, výcvikové plochy, hydraulické technologie a budovy polygonu financoval AUTODROM MOST a.s. prostřednictvím úvěru.

 

(3.11. 2005)

 

 

 

 

 

 Dušan Matouš

                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko - FIA GT v Číně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose