www.car.cz
 

Češi míří vpřed. Je tu další závod zimní série A1 GP
     5.11.2005 09:30 - tisková zpráva


Solidní výkon v Portugalsku je pro český tým slušným základem, na kterém chce v Austrálii dále stavět. Tomáš Enge, jezdec IRL týmu Panther Racing, bude opět lídrem týmu, spolu s ním se představí Jan Charouz.

Enge byl v Estorilu blízko stupňům vítězů, ale penalizace ho odsunula dozadu. Nicméně rychlost českého vozu byla daleko blíže špičce, než tomu bylo v předchozím závodu na Lausitzringu a celý tým chce odstup dále snížit. Tým doufá, že pro nadcházející víkend bude již plně připraven náhradní vůz a díky tomu bude snazší střídat jezdce. Většina práce padne opět na Engeho, ale tým chce dát šanci i osmnáctiletému Janu Charouzovi, který závodil za český tým v úvodním závodu Světového poháru motoristického sportu v Brands Hatch.

Tomáš Enge:S výjimkou domácího týmu a možná ještě Nového Zélandu to bude asi pro všechny nová trať, takže všichni budou ve stejné situaci. Proto si nemyslím, že by se mělo nějak dramaticky měnit rozložení sil, na čele budou stejné týmy jako v minulých závodech.

Nová trať vyžaduje důkladnější přípravu, ještě před prvními tréninky si ji projdeme s inženýrem a pak budu mít přesnější představu o jejím charakteru. Cílem pro tento víkend je pokračovat v nastoleném trendu a ještě více se přiblížit absolutní špičce.

Jan Charouz:Je to pro mě nová trať, ale v této situaci jsem byl letos už mnohokrát. Nevím, co mám přesně očekávat, zatím jsem viděl jenom mapku okruhu, po jeho prohlídce budu mít lepší představu. Doufám, že druhý vůz už bude připraven. Pro tým je podstatně jednodušší nasadit dva jezdce, když má dva vozy a díky tomu bych měl mít šanci strávit více času na trati.

Eastern Creek International Raceway byl vybudován vládou Nového jižního Walesu, aby v roce 1991 hostil Grand Prix Austrálie motocyklů a leží jen 20 km od Sydney. Okruh hostí mnoho australských závodů, ale A1 Grand Prix znamená vítaný návrat vrcholných motoristických závodů.

Čtvrtý závod Světového poháru motoristického sportu – Eastern Creek

Datum: 4.-6. listopadu
Délka tratě: 3 930 metrů

Pátek
03:00-04:00 Volný trénink
06:00-07:00 Volný trénink

Sobota
01:00-02:00 Volný trénink
04:15-05:45 Kvalifikace

Neděle
00:00-00:15 Zahřívací trénink
03:30-04:00 Sprint
05:00-06:00 Hlavní závod

Časy jsou v SEČ

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Mostecký závod trucků z archivu stříbrného týmu Buggyra

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose