www.car.cz
 

Vydařený víkend Jakuba Smrže na závěr sezóny. 12 místo a čtyři body z Valencie
     6.11.2005 21:02 - tisková zpráva


A Valencie potřetí, ale v oranžovém

V závěrečném španělském finále vybojoval Kuba Smrž 4 body za dvanácté místo.

I když se Kuba Smrž měl postavit na startovním roštu na 11.příčku, stál pak nakonec dokonce desátý, protože na start nenastoupil  zraněný Argentinec Porto. Z této příčky pak jezdec týmu Molenaar skvěle odstartoval a v průběhu prvního kola byl dokonce osmý, na konci prvního kola však byl Kuba jedenáctý.

Za jeho zády se potom utvořila skupinka ve které byl Sekiguchi, Baldolini a Dovizioso, jenž ve druhé zatáčce vycestoval do kačírku. Kuba naopak stíhal Guintoliho s Debonem. Střední fáze 27 kolového závodu byla poměrně klidnější. Kuba byl s menším odstupem za trojicí Debon, Guintoli a Cardenas čtrnáctý.

V závěrečných kolech však přišel atak, kterému neodolal ani Francouz a ani Kolumbijec. Kuba Smrž do závodu nastoupil v oranžové kombinéze a svým výkonem a ziskem čtyř bodů se tak pěkně rozloučil s letošní sezónou, ale i holandský týmem. 

Jakub Smrž: „Ve warm upu jsme zkoušeli jiné nastavení zadního péra, aby mi tolik neklouzalo zadní kolo, ale opět jsme se do závodu vrátili na nastavení ze včerejška. Měl jsem jeden z nejlepších startů v letošní sezóně a v první zatáčce jsem se pohyboval v první desítce. Po pár kolech jsem byl ve skupině od 12. do 14. místa, kde jsem se pohyboval celý závod. Tato skupinka mi trošku poodjela, ale v poslední třetině závodu se mi podařilo dotáhnout se zpět, předjet Guintoliho a i Cardenase.

Celkem brzo jsem začal mít problémy se zadní gumou, ale podařilo se mi tomu přizpůsobit jízdní styl a i přes spoustu smyků jsem dokázal zajíždět stabilní časy. Jsem dneska velice spokojený. Byl to hodně povedený víkend. Moje umístění je o to cennější, že přede mnou nikdo nevypadl a byl jsem v letošní sezóně snad nejblíže předním jezdcům.“

Pořadí v cíli:
1   Daniel PEDROSA      HONDA     
2   Jorge LORENZO       HONDA     
3   Casey STONER         APRILIA    
4   Alex DE ANGELIS     APRILIA     
5   Hector BARBERA     HONDA     
….
12 Jakub SMRŽ              HONDA      ztráta na prvního / - 57,265 sek/
 MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Korsika 2005 od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose