www.car.cz
 

Velké finále se blíží : V. IC WEST historic Podbrdská rallye
     10.11.2005 15:47 - tisková zpráva


V. IC WEST historic Podbrdská rallye je letos poslední domácí soutěží, kde, jak se říká, o něco půjde. Bude se tu totiž bojovat hned o několik vítězství v jednotlivých třídách SHERON Českomoravského Poháru Rallye a dokonce o absolutního vítěze tohoto atraktivního seriálu.

Západočeské soutěži tak letos k tradičně podzimně-přátelské atmosféře přibude i opravdu dramatický náboj, což kvituje i její ředitel Dan Krob: „Máme radost, že na rozdíl od finálových soutěží zbylých národních šampionátů se právě u nás bude bojovat do posledního kilometru poslední rychlostní zkoušky.

Už teď je navíc zřejmé, že i závodnické pole bude oproti republikovým soutěžím u nás minimálně stejně bohaté či dokonce ještě bohatší. Po delší době se navíc na českých tratích objeví Maďar Zoltán Vás, na jehož divočení s kitovou almerou si asi mnozí diváci pamatují. Jak ale znám naše borce, určitě mu na trati nedají nic zadarmo!“


Startovní listina čítá celkem 71 ostrých aut, ze známých jmen bychom měli na trati vidět hudebníka Daniela Landu (na jehož voze Mitsubishi Lancer Evo 7 bude startovní číslo 4) i tradiční účastníky národních šampionátů Radka Nešpora (Ford Escort Kit car), Roberta Achse (Škoda Fabia), Miroslava Fišera (VW Golf GTi), či loňského vítěze nejnabitější kategorie ČMPR Slávu Ducháčka (Škoda Felicia). A pokud by někoho ony dnes běžně používané „závodničky“ omrzely, užije si jistě spousty zábavy při průjezdech veteránů, jejichž startovní pole na Podbrdské rallye bude početně srovnatelné s mistrovstvím republiky. Přijedou rychlé opely Jiřího Petráška a Zdeňka Tichého, „bavoráky“ Jaroslava Štaubera a Petra Hambálka, lancia Zdeňka Kroupara i hejno škodovek různého stáří v čele s Tomášem Macháčkem, Pavlem Stráským a Michalem Habartem.

Poprvé letos budou mít na trati výraznější účast také účastníci jízdy pravidelnosti a při pohledu do startovní listiny je jasné, že i na tato auta se vyplatí čekat. Ani účastníci těchto soutěží totiž nenechávají diváky v klidu, dravého wartburga a hned čtyři trabanty (v čele s populárním Břeťou Šindelářem) navíc na závodních tratích jen tak neuvidíte.


Největší pozornost ale bude právem upřena na boje o tituly ve třídách SA1, SA2 a zejména v absolutní kategorii SHERON Českomoravského Poháru Rallye. Kandidáti nejcennějšího titulu mají startovní čísla 1 (Jiří Hendrich), 2 (Jaroslav Orsák) a 3 (Martin Kožmín) a nervozita jejich příznivců už určitě dosahuje nejvyšších stupňů. Celou trojici od sebe dělí pouhé tři body, a tak bude na V. IC WEST historic Podbrdská rallye záležet na každičkém problému kteréhokoliv z nich. Trať je totiž poměrně krátká, což potvrzuje i Dan Krob: „Je už poměrně chladno, a tak jsme se rozhodli uspořádat kratší soutěž, aby diváci nemuseli dlouho u tratí mrznout.

Pro jezdce to pochopitelně znamená o to větší napětí, a tak od nich čekáme maximální nasazení od prvního do posledního metru soutěže! Divákům to určitě předvedou v těžkých vracečkách u Milče i mnohde jinde.“


Veškeré informace o soutěži naleznete na internetových stránkách soutěže www.rkha.wz.cz , kde je samozřejmě k vidění též startovní listina, mapy jednotlivých rychlostních zkoušek či fotografie diváckých míst.

Zjednodušený časový harmonogram V. IC WEST historic Podbrdské rally

(sobota 12.11.2005):
Start Náměstí Nepomuk 8:00  RZ 4 Smolivecká  12:53
RZ 1 Smolivecká  8:53  RZ 5 Milečská 13:37
RZ 2 Milečská 9:37  RZ 6 Měčínská  14:21
RZ 3 Měčínská  10:21  Cíl Náměstí Nepomuk 15:00

   
    
Karel Špaček, ČMPR Media


 
 
Fotogalerie:   Vsetín 2005, Co zbylo pa havárii Plška s Řihákem, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose