www.car.cz
 

Kresta s novým focusem v cíli. Při premiéře v Austrálii šestý. První v poslední RZ sezóny
     13.11.2005 07:37 - tisková zpráva


Celkem suverénním vítězem Australské rally se stal Francois Duval, který se tak odměnil svému zaměstnavateli za důvěru v něj vloženou. Pro mladého Belgičana je to vůbec první vítězství v jeho dosavadní kariéře pilota v mistrovství světa.

Harri Rovanperä získal pro japonský tým Mitsubishi skvělou druhou pozici a třetí skončil nakonec po obrovském a strhujícím boji Manfred Stohl. Domácí borec Chris Atkinson se musel spokojit jen se čtvrtým místem. Přitom pokud by neměl problémy s řízením v páteční etapě, mohl se dnes z vítězství radovat on.

Pátou pozici si nakonec před mocně finišujícím Romanem Krestou udržel Ital Gigi Galli. Český jezdec zaznamenal další dílčí úspěch pro vůz Ford Focus WRC 06, když vyhrál poslední měřený úsek Australské rally. V RZ 25 navíc skončil jen těsně za Atkinsonem na druhém místě.

Obrovská smůla potkala v závěru Australské rally nejen Colina McRae, ale také Toniho Gardemeistera, který sice vyhrál RZ 24, ale hned v následujícím testu mu praskl řemen, který pohání vodní pumpu a Fin musel zastavit. Jeho motor se totiž značně přehříval a hrozilo jeho zničení.

Český tým tak spatří cílovou rampu jen díky Arminu Schwarzovi, který dovezl svou Fabii WRC na osmé pozici. I když to nebývá zvykem, tak na letošní Australské rally vypadlo velmi mnoho továrních vozů. Znovu se tak prokázalo, že Australská rally je nádherná, ale zároveň velmi náročná soutěž.

Mistrem světa mezi jezdci PC WRC se stal pro rok 2005 Japonec Tošhihiro Arai s vozem Subaru Impreza skupiny N.

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Slovenský test Lopraise na Dakar 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose