www.car.cz
 

DVĚ víkendová VÍTĚZSTVÍ pro tým Škoda Motorsport na rozloučenou
     21.11.2005 18:32 - tisková zpráva


Mladá Boleslav, 21.listopadu 2005

DVĚ VÍTĚZSTVÍ PRO TÝM ŠKODA MOTORSPORT


    Hned na dvou frontách se o víkendu představil svým fanouškům tým Škoda Motorsport. Na Autodromu Sosnová u České Lípy vyhrál Setkání mistrů počtvrté v řadě Jan Kopecký s tovární Fabií WRC 05. Rinaldo „Dindo" Capello s Fabií WRC mezitím v Itálii obhájil na Monza Rallye Show svůj triumf z loňského roku a Colin McRae tu dojel se stejným vozem třetí.

     

    Monza Rallye Show je soutěž, pořádaná v areálu známého okruhu pro závody F1. Letošní ročník sledovaly tisíce fanoušků, které přitáhlo zejména zápolení domácích hvězd – okruhového specialisty "Dinda" Capella a motocyklového šampiona Valentina Rossiho. Další hvězdou byl bývalý mistr světa v rallye Colin McRae. Skotský jezdec jel s Fabií WRC na asfaltu poprvé. Teprve během samotné soutěže si upravoval nastavení vozu, které původně vycházelo ze zkušeností a hodnot jeho italského týmového kolegy.

     

    Areál Autodromu Sosnová hostil Setkání mistrů již počtvrté a stejně jako předchozí ročníky měl i ten letošní stejné vítěze: Jana Kopeckého a tovární Škodu Fabii WRC. 

     

    Jan Kopecký: "Moje vítězství bylo těsné, ale o to více se z něj raduji. Kolem poledne začalo v Sosnové hustě sněžit a trať byla neuvěřitelně kluzká. Hned v prvním kole finálové jízdy jsem na šotolině vyjel mimo trať a ztratil jsem poměrně dost času. Rozhodl jsem se ale zabojovat a vyšlo to. Poděkovat bych chtěl týmu Škoda Motorsport za umožnění tohoto startu a všem jeho členům za bezchybnou práci. Vítězství si zasloužili i oni."

     

    Rinaldo "Dindo" Capello: "Jsem velmi rád, že jsem mohl v Monze s Fabií WRC 05 potvrdit své loňské vítězství, protože jsem věděl, že letos to nebude jednoduché. Valentino Rossi měl k dispozici poslední specifikaci továrního Subaru a nebyl to snadný soupeř. Navíc byl jeho vůz vybaven pneumatikami továrního týmu a my jsme měli pouze klientské.

     

    Byla to pro nás nevýhoda, ale dokázali jsme to. Být ve stejném týmu jako Colin McRae byla pro mě obrovská čest, protože jsem jeho velkým obdivovatelem. On i Valentino přitáhli na tuto show obrovský počet fanoušků."

     

    Colin McRae: "Monza Rallye Show je podnik, který se v mnoha směrech liší od klasické rallye a spíše se blíží okruhovým závodům. Snažili jsme se zajet co nejlepší výsledek, vydat to nejlepší ze sebe i z Fabie WRC. S asfaltovou rallye se to ale nedá srovnávat, protože na trati jsme se potkávali i s ostatními jezdci. Je to velmi specifická akce."

     

    Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport): "Náš start na těchto dvou podnicích byl formou poděkování našim fanouškům za celoroční podporu. I když v nich nešlo v první řadě o vítězství, jsem rád, že všichni naši jezdci se snažili nejen pobavit diváky, ale dosáhli s Fabiemi WRC i kvalitního umístění."


     

    Škoda Motorsport Media Team


     
     
    Fotogalerie:   IV Setkání Mistrů Sosnová 2005, J.Svoboda

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose