www.car.cz
 

Překvapení: Martin Prokop přechází od Suzuki k Citroënu a k týmu Kronos !!
     22.11.2005 11:11 - tisková zpráva


Pouhou jednu sezonu vydržela spolupráce jihlavského týmu Jipocar Racing a značky Suzuki. Nedohoda ohledně další spolupráce v juniorském šampionátu 2006 si vyžádala sérii dalších jednání týmu Martina Prokopa. Výsledek není obrovským překvapením – jihlavský mladík bude v příštím roce pilotovat konkurenční Citroën C2 S1600.

 

O sezoně 2006 začal tým přemýšlet před Finskou rally. Zde navázal první kontakty s belgickým týmem Kronos, který zajišťoval letošní mistrovské tažení Španěla Daniela Sorda i jeho týmového kolegy Brita Krise Meekeho. To ale nic nenasvědčovalo odchodu od značky Suzuki. „Suzuki Swift S1600 debutoval ve Finsku a samozřejmě jsme o něj projevili zájem. Podle dostupných zpráv mají být klientské vozy k dispozici začátkem roku.

 

Bohužel Japonci nebyli schopni během podzimu konkretizovat námi požadované informace ani zaručit konkurenceschopné auto. Nebylo jasné kolik bude swift stát, jak drahé budou náhradní díly a repase. To vše nás donutilo začít intenzivněji jednak u konkurence,“ vrací se do druhé poloviny roku Martin Prokop.

 

S Kronosem průběžně proběhla další jednání, která vyvrcholila kolem Britské rally, kdy bylo nutné definitivně rozhodnout s jakým vozem jihlavský tým Jipocar Racing vstoupí do nadcházející sezony, v níž bude opět jeho jasnou prioritou juniorský šampionát. „Přístup lidí od Citroënu se nám líbil od první chvíle. Sice jsme se v úvodu částečně poznávali, ale následně nám nabídli mnohem lepší podmínky a nakonec padla volba na Citroën C2 S1600,“ prozrazuje jihlavský jezdec.

 

Vůz Citroën C2 S1600, který se v České republice objeví v polovině příštího týdne, bude poslední specifikace a za jeho volantem absolvoval poslední dva závody juniorské série na Korsice a v Katalánsku právě úřadující šampión Daniel Sordo. Blíže poznat nový speciál měl možnost Martin Prokop s týmovými mechaniky během posledních čtrnácti dnů, které strávili v dílnách belgického týmu.

 

Kronos v čele se šéfem týmu Marcem van Dalenem nás pozval, abychom se mohli podílet na kompletní repasi auta a tím jsme se seznámili s cédvojkou. Přitom nám předali velké množství dat a informací k údržbě jednotlivých komponentů. Zpětně si velmi vážím jejich přístupu, neboť nám odpověděli i na mnoho konkrétních dotazů, což u Suzuki nebývalo obvyklé,“ uvedl Martin Prokop.

 

Uzávěrka přihlášek pro juniorský šampionát 2006 končí 30. listopadu, kalendář doznal proti letošní sezoně drobných změn. Zejména z něj vypadlo Mexiko a překvapivě i Monte Carlo, novými soutěžemi jsou Švédsko, Turecko a Wales.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 

Viz  foto dole pod článkem


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop a jeho C2 pro JWRC 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose