www.car.cz
 

Masarykův okruh se v tichosti připravuje na rekordní sezónu 2006
     22.11.2005 11:37 - Pavel Jelínek


Pracovníci Masarykova  okruhu si užívají  zimní pauzy a tradičně k nadcházející  sezóně mlčí. Přitom se zdá, že sezóna - první  s novým majitelem - by mohla být  rekordní, pokud se týká zajímavých a prestižních akcí.

Již na přelomu května a června se uskuteční  dvě vrcholné akce: závody FIA GT a MS cestovních  vozů. Škoda jen, že se uskuteční hned týden po sobě, i když  skutečné fandy to jistě neodradí.

Pro vyznavače jedné stopy je tradičně připravována motocyklová Grand Prix (jeden z  českých týmů navíc  připravuje překvapění.....- tedy na celou sezónu) , přičemž podobně jako letos by se  mělo objevit také mistrovství světa  superbiků.

Největší novinkou pak je premiéra letos zcela  nového  seriálu - jinak  též zimní  formule jedna - A1 GP. Zde se konečně začíná prosazovat  i český tým v čele s Tomášem Engem a snad  to nebude naposledy, co se naši objevili na stupních  vítězů. Již dnes se proslýchá, že   brněnský závod  A1GP  by se mohl jet hned na úvod celého  seriálu - na začátku  října. Akce by navíc měla  doplnit zcela tradiční záležitost - vytrvalostní šestihodinový Epilog, který se jezdí vždy v sobotu. Hlavní boje  formulových vozů by se uskutečnily v neděli.

Takže taková nabídka akcí tu  zřejmě ještě ani nebyla. A to je  snad ještě ve hře také závod DTM, který se v Brně jel vloni i letos. Kalendář tohoto seriálu ale  zatím ještě není jasný a oficiální místa mlčí, jak  tiskový odbor  Škody Motorsport :-))).

Doplňme, že definitivní tečkou za letošní  sezónou bude 10. prosince Rallyeshow Modřice, připravovaná týmem  Jana Vonky. Naopak na začátek nové sezóny 2006 připravuje  tradiční závod Brněnský drak tým lidí okolo Jiřího Mičánka. Tento závod do vrchu je v plánu již v polovině  března.


 
 
Fotogalerie:   Le Mans 2005 od Josefa Vrátila potřetí

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose