www.car.cz
 

Berlingo pro dopravu tělesně postižených osob
     25.11.2005 08:50 - Pavel Jelínek


Praha, 24.listopadu 2005 – CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o. ve spolupráci s firmou API CZ s.r.o. představuje bezbariérovou přestavbu osobních verzí modelu Berlingo pro dopravu tělesně postižených. Základem úpravy je instalace nové podlahy s výklopnou plošinou, umožňující snadný vjezd a výjezd cestujícího na invalidním vozíku.

 

Dovozce značky Citroën pro Českou republiku rozšiřuje nabídku modelové řady osobní Berlingo o úpravu vozu pro dopravu tělesně postižených osob. Úprava vozu je navržena a realizována společností API CZ s.r.o., která je předním českým úpravcem vozidel pro tělesně postižené osoby.

 

Bezbariérová přestavba osobního Berlinga je založena na instalaci snížené podlahové plošiny a výklopné nájezdové rampy. Pomocí soupravy pásů je invalidní vozík s cestujícím bezpečně připoután ve voze. Cestující na vozíku je jištěn speciálním tříbodovým bezpečnostním pásem.

 

Interiér vozu zachovává plnou obsaditelnost. Nabízí konfiguraci buď tři místa k sezení a jeden invalidní vozík, nebo po sklopení zadního děleného sedadla pět míst k sezení. Za zadním sedadlem je prostor pro přepravu složeného invalidního vozíku a sklopené rampy.

 

Možnost úpravy se vztahuje na všechny verze modelové řady osobní Berlingo. Konečná podoba a cena přestavby závisejí na konkrétních požadavcích zákazníka. Společnost API CZ s.r.o. v návaznosti na rostoucí poptávku zákazníků přistoupila k žádosti o typové schválení osobního Berlinga na stejný typ přestavby, díky němuž získá možnost velkosériové výroby bezbariérové úpravy vozu.

 

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.

 

Společnost API CZ s.r.o. byla založena v roce 2003. Věnuje se výhradně úpravě vozidel pro tělesně postižené osoby. Jako jediná firma z regionu střední a východní Evropy je členem Evropského sdružení úpravců vozidel (Europen Mobility Group).

 

 

 

Ing. Martina Bedrnová                                                Ing. Miroslav Bartoš

CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.                                API CZ s.r.o.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose