www.car.cz
 

Tzv. čistý vůz na festivalu ekologických filmů
     29.11.2005 18:09 - tisková zpráva


Peugeot a „čistý vůz“-      Na festivalu ekologických filmů

Značka Peugeot se účastnila prvního ročníku mezinárodního festivalu ekologických filmů, který se konal minulý měsíc v Bourges ve Francii.

Přehlídka, pořádaná pod patronátem francouzského ministerstva pro životní prostředí a dlouhodobý rozvoj a Serge Lepeltiera, bývalého ministra pro životní prostředí a současného starosty města Bourges, zahrnovala několik různých úrovní. Kromě projekce asi třiceti filmů a dokumentů probíhala celá řada diskusních fór a dvě rozsáhlé výstavy, první zaměřená na aktivity ekologických organizací a druhá představující společnosti, které se zabývají vývojem inovativních technologií.

Právě v rámci této druhé výstavy představila značka Peugeot své aktivity v oblasti ochrany životního prostředí. Expozice konceptu „Quark“, maketa H2O, filtr pevných částic, dokumenty seznamující návštěvníky s projektem zeleného uhlíkového filtru, velice nízké emise CO2 u sériově vyráběných vozidel, recyklace vozů při vyřazení z provozu, atd…. to jsou jen některé příklady konkrétních projektů a aktivní účasti značky Peugeot na záchraně životního prostředí na naší planetě.

Vedle výzkumu a vývoje, jehož výsledky často bývají v praxi využity až v horizontu několika let, nabízí již dnes značka Peugeot modelovou řadu, která se z pohledu ekologických parametrů řadí mezi „nejčistší“ na trhu. V listopadu se bude moci značka pochlubit jedním miliónem prodaných vozů vybavených filtrem pevných částic FAP, který byl poprvé na trh uveden spolu s modelem 607 v roce 1998.

Dalším příkladem je skutečnost, že Peugeot prodává proporcionálně dvakrát více vozů, které produkují méně něž 120 g CO2 na 100 km, než je jeho celkový prodejní podíl na automobilovém trhu: za první pololetí 2005 byl prodejní podíl značky Peugeot na evropských trzích 7,7 % a podíl vozidel s výše uvedenými emisními hodnotami 14,2 %.

 

                                                                                                                                                                  Listopad 2005

 

 

 

Public Relations

PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o


 
 
Fotogalerie:   Malé sněhové trucktrialové svezení ...

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose