www.car.cz
 

Biasion i Alén chtějí za volanty Ivec potrápit favority Dakaru 2006
     30.11.2005 08:15 - Pavel Jelínek


Biasion i Alén chtějí za volanty nových speciálů Iveco potrápit favority Dakaru 2006

 

 

V pondělí 28. listopadu se v Turíně konala prezentace týmu Motorsport Italia před nadcházejícím Dakarem 2006. Z druhdy odstrkované ekipy se po roce stal co do počtu soutěžních vozidel největší tým kategorie kamionů. Do soutěže postaví hned pětici strojů, z toho tři zcela nové speciály Iveco EuroTrakker, další dva pojedou v asistenční kategorii.

 

Hned sedmero kamionů tak bude tvořit skutečně silné zázemí pro fungování celého týmu, podporovaného jak továrnou Iveco, tak například Castrolem a na rozdíl od konkurence používajícího pneumatiky Pirelli.

 

Už vloni jsme se zmiňovali o tom, že chce-li tento tým v budoucnu spět, měl by postavit kamion na bázi většího modelu, než bylo Eurocargo s 6litrovým motorem. A stalo se: na startu Dakaru 2006 stanou hned tři nové speciály větší řady Euro Trakker (používají se hlavně jako stavební trucky), poháněné 13litrovým motorem Cursor (výkon neudán), s hmotností jen slabě nad 9 tun.

 

S novými speciály pojedou především rallyové legendy Miki Biasion a Markku Alén, které doplní zkušený Španěl Pep Vila. S Biasionem navíc do kabiny usedne navigátor Georgio Albiero a mechanik Livio Diamante, oba pamětníci nejslavnějších časů stáje Perlini, na jejímž úspěchu se významně podíleli. Lidé od Perlini se prý podíleli i na stavbě nových speciálů.

 

Za zády budou mít nové tři vozy dvojici stávajících modelů Eurocargo, s nimiž Biasion i Alén startovali už na posledním Dakaru. Jeden z nich deklaruje jako řidičku Italku Luisu Trucco, která startovala už při posledním ročníku. Její jméno figuruje na prvním místě spíše jen z marketingových důvodů, skutečným šoférem bude jistě zkušený Ital Pattono.

 

Už na posledním Dakaru Luisa seděla jen na sedadle spolujezdce... Doprovod bude dělat celému týmu postarší Iveco Eurocargo s novou kabinou a také nový asistenční kamion Iveco EuroTrakker 6x6.

 

Zdá se tedy, že se špička kamionové kategorie opět rozšiřuje...

 

Jiří Vintr


 
 
Fotogalerie:   Offroadmarathon Podbořany 2005, foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose