www.car.cz
 

Volkswagen Crafter. Třetí generace lehkého užitkového vozu
     1.12.2005 14:23 - tisková zpráva


Volkswagen Crafter

·         První ofciální foto

·         Nové jméno, nová „tvář“, nové technologie…

 

Praha, 1. prosince 2005 – Volkswagen zveřejnil první informace
o připravované další generaci již po tři dekády velmi úspěšné řady lehkých užitkových vozů Volkswagen LT. Tři roky po uvedení Transporteru nové generace se nabídka automobilky Volkswagen – užitkové vozy obohatí o velmi moderní model Crafter, který se parametry řadí na samou špičku svého segmentu. Na český trh bude uveden v létě příštího roku.

 

Volkswagen Crafter nemá na pohled nic společného se svým předchůdcem. Ostře řezané linie, vertikálně orientované světlomety kryté čirým sklem a masivní boční ochranné lišty charakterizují moderní, dynamický design nového Crafteru.

 

Silnou stránkou nové modelové řady je široká škála různých verzí
a provedení – Crafter se bude nabízet ve třech délkách rozvoru, čtyřech délkách ložné plochy a s třemi výškami střech. Maximální přepravní kapacita skříně v největším provedení činí 17 m
3
. Velké přepravní kapacitě odpovídá i vyšší užitečná hmotnost a celková povolená hmotnost – skříňová „pětitunová“ dodávka se vypořádá s nákladem
o hmotnosti až 2670 kg.

 

Promyšlená konstrukce skříně Crafteru usnadňuje manipulaci s nákladem – vozy se středním a dlouhým rozvorem se střední či vysokou střechou mají v boku posuvné dveře, jejichž vstupní profil je široký 1,3 m a vysoký 1,8 m, takže do vozu je možné nakládat zboží přímo na paletách. V nákladové skříni je dost místa pro dvě palety vedle sebe, speciální kotevní systém zabraňuje nechtěnému pohybu nákladu při transportu.

 

Dynamický charakter nových modelů Crafter podporují i vitální motory – moderní pětiválcový turbodiesel TDI „common-rail“ o objemu 2,5 l se bude dodávat ve výkonových verzích 65 kW/89 k, 80 kW/109 k,
100 kW/136 k a 120 kW/164 k. Všechny motory vynikají vysokým točivým momentem v nízkých otáčkách a nízkou spotřebou paliva. Do standardní výbavy patří částicové filtry DPF (Diesel Particulate Filter).

Motory jsou standardně propojeny s manuální šestistupňovou převodovkou, na přání se bude dodávat také automatizovaná manuální převodovka. Samozřejmostí je bohatě dimenzovaný brzdový systém, do jehož okruhu je standardně zařazený elektronický stabilizační systém ESP a protiblokovací systém brzd ABS. Stabilitu v zatáčkách podporuje i optimalizované zavěšení kol.

V ergonomicky pečlivě řešené kabině najdou pohodlné pracoviště řidiči nejrůznějších tělesných proporcí. Řadicí páka ve formě joysticku, zasazená přímo do středového panelu palubní desky, zlepšuje možnosti využití vnitřního prostoru kabiny.

 

Do standardní výbavy patří airbag ve volantu; airbag spolujezdce a boční a hlavové airbagy se dodávají za příplatek, stejně jako výškově a podélně nastavitelný volant. Všechny vozy mají dále mj. dálkově ovládané centrální zamykání a elektrické ovládání oken a (pokud je vůz vybaven samostatným sedadlem spolujezdce) umožňují přístup středem vozu do nákladového prostoru.

 

 

Import Volkswagen Group

AC&C Public Relations

 

 

 

www.volkswagen.cz


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose