www.car.cz
 

Dva Češi Karel Abraham a Jakub Smrž budou ve společném a navíc českém týmu
     5.12.2005 10:17 - Pavel Jelínek


Již pár týdnů se  proslýchá něco  o velké novince, týkající se týmu Brňana Karla Abraháma, jehož syn se letos  poprvé objevil v závodech  MS silničních motocyklů.

V nadcházející sezóně totiž v ryze českém týmu Cardion AB Moto Racing nepojede pouze jeden jezdec, ale hned dva. Navíc oba budou Češi. A každý pojede v jiné  třídě.

Oba pojedou na Aprilii, přičemž by se mělo jednat o velmi kvalitní stroje. Navíc s kvalitním  mechanikem, kterého týmu půjčí   přímo  Aprilie. Karel Abrahám junior bude jezdit  i příští rok ve  třídě  125 ccm, zatímco  Jakub Smrž o příčku  výše - ve třídě 250 ccm. Přestože mimochodem před několika týdny   okusil také nejsilnější stroje  MotoGP.

Tým poslal přihlášku na DORNU, která šampionát MS silničních motocyklů  organizuje, ale ještě není   zcela jasné, že český tým  bude  do šampionátu připuštěn. Podle Abraháma totiž pokud přijmou nový tým, musí jiný tým vyřadit.......!

Nicméně Karel Abrahám ma údajně na DORNĚ velmi  dobré  renomé i vztahy, takže zde snad budou mít zájem  mu vyhovět. Navíc jeho společnost je novým majitelem Brněnského Masarykova okruhu... Jak již jsme před časem informovali. ( viz: Masarykův okruh má nového majitele )

Cílem je, aby Jakub Smrž v příští  sezóně jezdil do 10. místa a Karel Abrahám junior pravidelně bodoval. Letos se mu v  seznamovací sezóně podařilo několikrát dojet na dohled  světových bodů, ale ještě nikdy nebodoval.


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2005 od Martina Lepiče, v boxech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose