www.car.cz
 

Jan Vonka přes ne zcela vydařené závěrečné závody v Dubaji a Bahrajnu letos skvěle !!
     8.12.2005 10:34 - tisková zpráva


Závody v Dubaji a Bahrajnu, ze kterých jsme se před pár dny vrátili ukončily letošní sezónu závodů FIA GT Championship 2005. Na obou těchto závodech při nás štěstí moc nestálo a ani jeden nedopadl podle našich představ.     

Emiráty nás, stejně jako loni, přivítaly příjemným letním počasím. Následoval kolotoč naučených a zažitých kroků – administrativní přejímka, technická přejímka, první volný trénink…. A hned v prvním kole prvního volného dubajského tréninku jsme se potýkali s problémem špatného zavěšení pravého zadního kola. Druhý volný trénik jsme ale absolvovali bez problémů. Jezdci, belgičan Armand Fumal i rakušan Manfred Jurasz, si pochvalovali trať i nastavení auta.

Vše bylo v pořádku až do samotného závodu. První hodinu a deset minut okroužil Armand. Jako druhý jel Manfred, avšak těsně před koncem jeho jízdy se poškodila poloosa v místě, kde centrální šroub drží kolo, takže se kolo ulomilo. Auto zůstalo poškozeno mimo trať. V tu chvíli už měli mechanici před očima vidinu náročné práce, abychom mohli náš vůz vrátit do hry alespoň v Bahrajnu.

Bohužel, jak se později ukázalo, poškození auta bylo větší než se na první pohled zdálo. Došlo totiž také k poškození olejové nádrže pro motor, takže motor musel ven a nádoba byla vyměněna. Přejímku v Bahrajnu jsme absolvovali o den později, ale to něměnilo nic na věci, že jsme to zvládli a auto bylo připraveno už na volné tréninky. V Bahrajnu se složení naší posádky změnilo.

Armanda a Manfreda vystřídal Mauro Casadei, kterému se v Dubaji podařilo vystoupat s Ferarri týmu JMB Racing na bronzovou příčku GT2. Naše tréninky a kvalifikace proběhly v pohodě, bez potíží. Svoji daň za jejich bezproblémové projetí jsme zaplatili v závodě. Stala se smutná, i když celkem kuriózní situace.

Pravděpodobně letící kousek gumy nebo kámen zavadil o oko hlavního elektrického jističe, takže přestala jít elektrika. Bohužel se tak stalo ve velmi nebezpečném místě, takže aniž bylo Maurovi dovoleno závadu na místě řešit, byl pořadateli odehnán od auta. Ještě jsme se snažili dostat se k autu po té, co bylo odtaženo z nebezpečného místa, ale to už pravidla nedovolují.

Tentokrát při nás štěstí nestálo, ale pořád ještě existuje nějaké to „štěstí v neštěstí“… Naštěstí jsme si udrželi celkové 4. místo v GT2 týmech a Honza 8. místo absolutně v GT2 jezdcích.     

Jak už jsme psali několikrát v průběhu honu na body a umístění během roku, jsme na tento výsledek pyšní. Když jsme loni vybojovali 6. místo, mysleli jsme, že lepší už to být nemůže. A najednou jsme „bramboroví“ a nemůžeme tomu uvěřit. Takový výsledek se v ČR ještě nikomu nepodařil.

 

oficiální stánky týmu: http://www.vonka.cz/indexcz.php


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2005 od CHoliho

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose