www.car.cz
 

Český tým zahájí sezónu na 24 hodinovce v daleké Dubai
     8.12.2005 10:54 - Pavel Jelínek


Petr Kačírek, Marcel Kusín, Matěj Kotrba a Petr Válek jsou obvykle při kláních domácího okruhového šampionátu soupeři a spojuje je, že všichni jezdí s vozy BMW M 3. Na začátku příštího roku usednou všichni společně do jednoho vozu stejné značky a premiérově absolvují velmi náročný 24-hodinový závod.

 

Jedná se o závod 24 h Dubai cestovních vozů, který se pojede na tomto okruhu zcela poprvé. Uskuteční se na jednom z nejmladších a tedy i nejmodernějších okruhů v Dubai ve dnech 11.-13. ledna 2006, tedy zhruba za měsíc. „Budeme startovat s vozem BMW M3.2 týmu KK Racing v obsazení: Petr Kačírek, Marcel Kusín, Matěj Kotrba a já. Pojedeme tam poprvé a celkem se těšíme. Vlastně budeme první český tým na prvním ročníku tohoto závodu,“ upřesňuje ostravský závodník a podnikatel Petr Válek a pokračuje: „Nikdo z nás tak dlouhý závod dosud nejel, ale díky zkušenostem z vytrvalostních závodů v Česku se toho nebojíme.“

 

Členové nově pro tento závod sestavené posádky jsou vlastně obvykle soupeři. Jezdí s podobným vozem a tedy „proti sobě“. Připomeňme, že vozy týmu K+K Racing jezdí tradičně v tmavě červeném provedení, zatímco Válkovo BMW je bílé.

Nakonec se oba týmy dohodly na spolupráci: „Vlastně soupeři jsme, ale máme celkem dobrý kamarádský vztah již několik sezón. A proto jsme se kontaktovali a dohodli na startu v Dubai. Není v silách dvou českých týmu postavit dvě auta na tak drahý závod a ještě najít další jezdce,“ vysvětluje dále Válek.

 

Závod by měl připomínat tuzemský Epilog, který bývá šestihodinovou tečkou za domácí sezónou. Bude ovšem čtyřikrát delší. Pokud jde o další případnou spolupráci obou týmů a případné další podobné starty, je to zatím předčasné. „To se uvidí po závodě. Z mého pohledu tomu nic nebrání, ale nepředbíhejme….,“ řekl Petr Válek.

 

Právě v pondělí vyvrcholily přípravy závodního speciálu i potřebných náhradních dílů. Nyní už je celá zásilka na lodi, směřující do místa závodu. I to je pro oba týmy naprostá novinka. Vlastní posádka pak poletí 7.ledna.

 

Mezi nejlepší výsledky posádky Kusín, Kotrba, Kačírek se řadí sedmé místo ve velmi silné konkurenci na letošním Epilogu. Před nimi skončily pouze vozy Porsche a jedno Audi A4 ST. Petr Válek zase z letošních výsledků nejvíce vzpomíná na stříbrnou medaili ze závodu FIA GT v Brně ve skupině GT2. V barvách rakouského týmu Renauer Motorsport, s nímž spolupracuje již několik sezón, s Porsche 996 GT3 RSR bodoval společně s německým a rakouským kolegou – Kaufmannem a Juraszem.

 

„V Brně jsme dosáhli výborného úspěchu. Bohužel ve většině tuzemských médií se po závodě neobjevila ani zmínka nebo pouze výsledky. My naopak druhé místo v závodě FIA GT považujeme téměř za vítězství! Všechno nám fungovalo, a my i naši sponzoři můžeme být spokojeni,“ konstatoval po závodě trochu znepokojeně Petrův manager pro zahraniční vztahy M.Šťastný.

 

 

Pavel Jelínek, www.car.cz, www.motormix.cz

Tisková informace týmu Válek Autosport a K+K Racing

 

V Brně 6. prosince 2005

 

 

 

Týmové stránky : http://www.autovalek.com

Stránky okruhu: www.24hdubai.com


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 - zákulisí od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose