www.car.cz
 

Halala se Štěpánem z Hrádku nad Nisou – vítězové třídy SA 3. A nyní focus
     9.12.2005 12:23 - tisková zpráva


Velice úspěšnou sezónu zažila posádka z Hrádku nad Nisou Jan Halala – Dalibor Štěpán. Pravidelní účastníci Sheron Českomoravského poháru v rallye vybojovali v závěrečné klasifikaci celkové deváté místo a svoji třídu SA 3 vyhráli. Při úvodní Rallye Střela Kralovice obsadili druhou pozici a celkově skončili desátí.

Na domácí Rallye Lužických hor byli opět druzí a po technických problémech jedenáctí absolutně, a do třetice druhé místo získali na soutěži v Prachaticích, kde jim celkově patřilo deváté místo.


Následovaly dvě nedokončené soutěže – ve Šternberku ( ulomené kolo ) a v Rosicích  ( porucha řazení ). Chuť si zpravili vítězstvím ve třídě při Rally Fulnek, kde rovněž dojeli na vynikajícím pátém místě celkově. Pro potěšení odstartovali do nemistrovské Rallye Hustopeče, a zde vyhráli třídu a byli devátí v celkovém pořadí.


Jan Halala není v rallye žádným nováčkem, neboť se zde objevuje již od poloviny 80. let. Navigoval například J. Sršně a především Vladimíra Mužáka. S ním získal také titul mistra ČR ve třídě s vozem Škoda 120 LS. Poté se na několik let kvůli pracovnímu vytížení odmlčel a do motoristického sportu se vrátil  prostřednictvím hobby rallyekrosu. Před několika lety se vrátil za volant soutěžního vozu a jak je vidět -  úspěšně.


Posádka Autoklubu Hrádek nad Nisou připravuje pro sezónu 2006 horkou novinku. Vůz Ford Escort RS 2000, mající původ vozu J. Rajchmana, vymění za zcela nový Ford Focus ST 170 skupiny N. V příští sezóně chce dvojice Halala – Štěpán startovat v celém seriálu Českého poháru v rallye ( náhrada za ČMPR ) a podle časových a finančních možností i v několika sprintrallye zařazených do M ČR.


Jan Halala patří navíc mezi hlavní organizátory obnovené Rallye Lužických hor, která se připravuje na 23. – 24. června 2006.

                                                  Pavel Vydra


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallyesprint 2005 - foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose