www.car.cz
 

24. ročník IQ-Jänner rallye se koná již od 5. do 7. ledna 2006
     15.12.2005 11:00 - tisková zpráva


Rakouská sezóna v rallye 2006 bude již tradičně odstartována ve Freistadtu v Mühlviertelu. 24. ročník IQ-Jänner rallye se koná od 5. do 7. ledna.

 

Začátek mistrovství je nejen prvním závodem rakouského mistrovství v rallye, ale také naši sousedé z České republiky zde začínají své mistrovství roku 2006.

 

Tuto spolupráci zahájili již v roce 2004 oba organizační vedoucí z Rallye Clubu Mühlviertel, Christian Weissengruber a Ferdinand Staber, společně s OSK a nejvyšším představitelem české sportovní autority, Radovanem Novákem. Tento důležitý krok se v praxi výborně osvědčil. Prospěch z této velmi úspěšné spolupráce měli jak oba národní sportovní svazy, týmy a jezdci, tak také fanoušci rallye z obou zemí.

 

Dalším stimulem je Zimní pohár (Wintercup), který konal již v roce 2005. V něm mají jezdci možnost si podstatně vylepšit svůj rozpočet z celkové částky na ceny, která činí € 65.000.-. Předpokladem pro to je úspěšná účast jak na IQ-Jänner rallye, tak také na Mogul Šumava rallye, v únoru v Klatovech (CZ).

 

Tradiční značka Audi letos oslavila 25. výročí vozu Audi Quattro. Jako atraktivní zakončení tohoto výročního roku bude na IQ-Jänner rallye možné vidět jako vůz předjezdce originální verzi vozu Ur-quattro. Vůz bude vybaven stejnými samolepkami sponzorů jako v roce 1981.

 

Také tehdejší originální startovní číslo 4 bude k vidění na voze Funkberater-quattro. Tento vůz, tak úspěšný v automobilovém sportu, bude v Mühlviertelu řídit Franz Wittmann. Právě on se v roce 1981 ve Freistadtu postaral o úspěšnou světovou premiéru tohoto vozu.

 

 

 

Přijeďte do Mühlviertelu, bude mi potěšením osobně Vás zde uvítat. Do nadcházejících svátečních dní a do nového roku si dovoluji popřát Vám vše nejlepší.

 

 

 

Armin Holenia, PR


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Tomeček na prologu Dakaru 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose